Dede Akkabak'a yeni şalvar ve ayakkabı

MARDİN'de şehit düşen 20 yaşındaki Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın dedesi Ramazan Akkabak, taziyeleri kabul ettiği evinde kendisi için getirilen yeni şalvarı, ayakkabıları, gömleği giydi, şapkasını taktı. Dede Akkabak, şehit haberinin geldiği gün yamalı pantolonu ve eski ayakkabılarıyla dikkati çekmişti.

Dede Akkabaka yeni şalvar ve ayakkabı
04 Ağustos 2015 Salı 21:59 tarihinde eklendi.
Mardin'in Midyat İlçesi'nde şehit düşen Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın, Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Kozan Mahallesi'ndeki dede ocağına düşen acı dinmedi. Sabah saatlerinden itibaren Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık başta olmak üzere çok sayıda isim taziye ziyareti için eve geldi.
 
Evde taziyeleri, şehit er Barış'a küçük yaşlarından itibaren aynı zamanda babalık da yapan 78 yaşındaki dedesi Ramazan Akkabak kabul etti. Şehit acısının eve düştüğü pazar günü yamalı pantolonu, eskimiş gömleği ve ayakkabılarıyla görüntülenen dede Akkabak, bugün taziyeleri kabul ederken adı açıklanmayan kişi tarafından kendisi için getirilen yeni kıyafetleri ve ayakkabılarını giydi. Yamalı pantolonunu askıya asan Akkabak, kendisi için getirilen yeni şalvarını, ayakkabılarını, gömleğini giydi, şapkasını taktı.
 
Şehit evinde gün boyu Kuran-ı Kerim okunup, dualar edilirken bir ara şehidin anneannesi Havva Akkabak kısa süreli fenalık geçirdi. Taziye için evde bulunanlar acılı anneanneyi sakinleştirdi.
 
Acının yaşandığı şehit er Barış Akkabak'ın dede, aynı zamanda baba ocağı 3 göz bir odadan ibaret. Şehidin dayısı Şaban Akkabak'ın eşi Perihan Akkabak, evin daha önce ahır olarak kullanılan bir odasını Barış'ın kendi elleriyle yaptığını anlattı. Dede ve anneannesi için odanın sıvasını kendi elleriyle karıp, pencerelerini takan şehit Er Akkabak, bir de kendisini büyüten dedesi için televizyon aldı. Barış'ın aldığı televizyon evin başköşesinde dururken, şehidin ilkokul döneminde çekilen bir fotoğrafı ise ailenin yatmak için kullandığı odada asılı duruyor. Yengesi Perihan Akkabak, Barış'ın askerlik dönüşü evlilik hazırlıkları yaptığını anlattı. Evleneceği kız için bilezikleri dahi almaya başladığını söyleyen yenge Perihan Akkabak, "Ancak kız beğenemiyorduk ki" dedi.
 
Perihan Akkabak, Barış'ın 2003 yılında kaybettiği annesi Kadriye Akkabak'la hiç yan yana çekilmiş bir fotoğrafının olmadığını ancak Barış'ın sonradan bir fotoğraf stüdyosunda kendisiyle annesinin fotoğrafını yan yana bastırdığını söyledi. Perihan Akkabak, sandıktan çerçeveletilmiş halde Barış'ı bekleyen bu fotoğrafı çıkartıp, askerlik sonrası kuracağı yeni eve asılmayı bekleyen fotoğrafı gösterdi.
 
Şehidin evinde taziye günboyu devam ederken Mahalle Muhtarı Cafer Yıldırım, dede Ramazan Akkabak adına Serik Gebiz Ziraat Bankası şubesinde yardım için hesap açıldığını söyledi. Muhtar Yıldırım, yardımın şu an için birkaç kişiyle sınırlı olduğunu aktardı. 
 
BABA: ÇOCUKLARIMI HEP TAKİP ETTİM
 
Şehit er Barış Akkabak'ı ve iki erkek kardeşi Ferhat ve Onur'u terk eden baba Cevdet Erdem, iddiaların aksine kendisinin masum olduğunu ileri sürdü. Eski eşi Kadriye'nin o tarihlerde evi tek ettiğini ve kendisinin haberi olmadan çocuklarının evden uzaklaştırıldığını iddia eden, daha sonra yaptığı ikinci evliliğinden iki çocuğu olan Cevdet Erdem, "Diğer iki çocuğumu, başka ailelere evlatlık verildiğini bildiğim, onların huzurunu bozmak istemediğim için arayıp, sormadım. Ama nerede yaşadıklarını biliyordum" dedi.
 
Şehit düşen oğlu Barış ile aralarında ancak 1 kilometre mesafe olduğunu belirten Cevdet Erdem, "Benden çocuğu devamlı uzak tuttular. Ama hep takip ettim geriden. Askere gideceğinde amcasına 'Getir' dedim. 'Geleceğim' demiş ama yanıma göndermediler. Cenazesine katıldım. Onda bile 'Ne işin var' diye üstüme geldiler" diye konuştu.