'Dede' diye karşıladılar

Türkiye Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İzmir'de Altınordu Futbol Eğitim Kurumları Sait Altınordu Yerleşkesi'ni ziyaret etti

Dede diye karşıladılar
23 Ocak 2014 Perşembe 15:33 tarihinde eklendi.

Fatih Terim, küçük futbolcular tarafından, "Hoşgeldin Fatih dede." diyerek karşılandı. Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve kulüp yöneticileriyle birlikte yerleşkeyi gezerek tesiste incelemelerde bulunan Terim, farklı sahalarda antrenman yapan oyuncuları seyretti. Kulüp başkanı ve yöneticilerinden bilgi aldı.

Tesislerden çok etkilendiğini, ülke futbolunun böyle tesislere, böyle bir anlayışa, vizyona ihtiyacı olduğunu belirten Terim, “Altınordu'da bunu görmek beni mutlu etti. Örnek bir akademi kurmuşlar. Tekniğiyle, fiziğiyle, performansıyla, özel dersleriyle, yaklaşımlarıyla çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyor. Yedi sekiz küçük çocuğumuzla konuşurken ayrı şehirlerden geldiklerini öğrendim. Bu çok daha güzel bence. Burayı artık bir okul, ekol olarak belirlemişler. O önemli. Zaten Mehmet Bey'in çalışmaları, uzun zamandır güzel şekilde devam ediyor. İyi ki gelmişim, gelmeseydim üzülürdüm. Futbol adamı olarak çok etkilendim." dedi.

Kulübün Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki tesislerini de ziyaret edeceğini söyleyen Fatih Terim, her yere gideceğini, bu tip yerlerin çoğalması gerektiğini ifade etti. Bu tip düşünenleri fazlalaştırmak, teşvik edip yanında olmak gerektiğine değinerek, “Tesislerin, bir Avrupa kulübünün altyapısından farkı yok. Çözümü dışarıda aramaya gerek yok, Türkiye'de de var böyle şeyler. Başkanından en küçük yaştaki hizmetlisine kadar aradaki tüm insanları Türkiye Futbol Federasyonu, şahsım ve Türk futbolu adına tebrik ediyorum. Bu çalışmanın filizleri, en kısa zamanda verecektir. Tek dileğim, bu tür örneklerin çoğalması. Bu bir vizyon, özveri ve sevgi işi. Bunun ekonomik kısmı var ama bu yaklaşıma herkes yardımcı olur. Bunları ne kadar çoğaltırsak o kadar çabuk ayağa kalkacağız. Çocuklarımızın iyi yetişmesi için, birer yıldız, iyi futbolcu, iyi insan olması için okulla beraber yürütülebilir. En güzel örneği burası." şeklinde konuştu. Devrim yaparken herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini belirterek, “Hiçbir gerileme olmaz bizde. Ne zaman geldiysek, her zaman bir değişiklik olacaktır " dedi.

Altınordu Başkan Özkan tarafından Terim’e, futbolculuk döneminde Galatasaray'a imza attığı ve yanında Metin Oktay'ın bulunduğu fotoğrafın resmedildiği gümüş bir tabak hediye edildi. Terim, "Metin ağabeyle olmasının ayrı bir anlamı oluyor. Kendisi Galatasaray'a transferimde çok önemli rol oynamıştı. Bir efsaneyle olması daha anlamlı kılıyor." diye konuştu.


CİHAN