Dedeler raftingte!

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi’ndeki Fırtına Vadisi’nde yarın başlayacak olan Türkiye Rafting Şampiyonası öncesi kendilerine 'Dedeler Fırtına Rafting' adını veren sürpriz bir ekip ortaya çıktı.

Dedeler raftingte!
27 Haziran 2013 Perşembe 15:55 tarihinde eklendi.
Yaşları 55 ile 80 arasında değişen 5 kişilik ekip, Fırtına Deresi'nin azgın sularında rafting yapıyor, tulum çalıp türküler söylüyor.
 
Taka Rafting Kulübü bünyesinde bir araya gelen 'Dedeler Fırtına Rafting' grubu, 65 yaşındaki Mustafa Memoğlu, 80 yaşındaki Harun Akusta,72 yaşındaki Osman Çavuşoğlu, 77 yaşındaki Ali Şişmanoğlu ve 55 yaşındaki Mustafa Engin Babuz'dan oluşuyor. Yaklaşık bir aydır Fırtına Vadisi'nde buluşan dedeler, birlikte yürüyüp, koşuyor, şınav çekip derede yüzerek kondisyon depoluyor. Dedeler Fırtına Rafting grubu, sonra da Fırtına Deresi’nde azgın dalgalarda kürek çekerek rafting yapıyor. Gençlere taş çıkartan ekip, günün yorgunluğunu da, tulum eşliğinde türkü söyleyerek çıkartıyor. 
 
RAKİPLERİ YOK
 
28-29 Haziran tarihleri arasında Fırtına Deresi’nde düzenlenecek olan Türkiye Rafting Şampiyonası’na katılacak olan Dedeler Fırtına Rafting ekibi, kendi yaş gruplarında rakipleri olmaması nedeniyle zamana karşı yarışacak ve gösteri inişi yapacak.
 
YARIŞMADA HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAK
 
Takım kaptanı 65 yaşındaki Mustafa Memoğlu, Türkiye Rafting Şampiyonası için hazırlandıklarını ancak asıl amaçlarının raftingi her yaştaki insanların yapabileceğini göstermek olduğunu belirterek, "Şampiyonlukta da iddialıyız. Çok çalıştık, çok çok iyi hazırlandık. Gençlere taş çıkartacağız. Yarışmada herkes boyunun ölçüsünü alacak. Dedeler rafting ekibi birinci gelecek” dedi. Osman Çavuşoğlu ise, “Bu ne futbola benzer ne başka bir spora. 80 yaşında adamlar olarak biz bu sporu yaparken gençler de bize özensin. Bundan iyi spor olur mu? Gençleri bu sporu yapmaya davet ediyorum. Kahvehane köşelerinde gençlik geçmez. Gençler spor yapmalı” diye konuştu. Grubun en yaşlısı, 80 yaşındaki Harun Akusta ise, küçük yaştan beri rafting yaptığını belirterek, “ Ekibin en yaşlısı benim ama hepsinden gencim. Bu sıhhatimi raftinge borçluyum” ifaedesini kullandı.
 
DÜNYA RAFTİNG ŞAMPİYONASI'NA GÖTÜRÜLECEKLER
 
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı, Rize'nin raftingde amiral gemisi olduğunu belirterek, Türkiye Rafting Şampiyonası'nın iki gün süreceğini söyledi. Fırtına Vadisi’nin güzelliğinden Türkiye’ye model olacak bir ekip çıktığını ifade eden Yardımcı, “Dedeler Fırtına Rafting takımı oluşturuldu. Bu ekibi Türkiye Rafting Şampiyonası'nda yarıştıracağız. Hatta bu ekibi Dünya Rafting Şampiyonası’nın düzenleneceği Yeni Zelanda’ya götürerek yarıştırmayı da düşünüyoruz” dedi.

DHA