"Dedikodulara itibar etmiyorum"

Dün CIA Başkanı ile sürpriz bir görüşme gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan, 'Stratfor belgeleri' iddialarını yanıtladı. Görüşmede Stratfor belgelerinin gündeme gelmediğini söyleyen Erdoğan, "Gazetelerde çıkan dedikodulara itibar etmiyorum" dedi.

Dedikodulara itibar etmiyorum
14 Mart 2012 Çarşamba 19:18 tarihinde eklendi, 1.190 kez okundu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CIA Başkanı ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Orgeneral David Petraeus ile gerçekleştirdiği görüşmede WikiLeaks'ın yayımladığı 'Stratfor' belgelerinin gündeme gelmediğini söyledi.
 
Türkiye'de bulunan Karadağ Başbakanı İgor Luksic ile Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlendi.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak CIA Başkanı ile gerçekleştirilen sürpriz görüşme soruldu.
 
Görüşmede başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgedeki gelişmelerin ele alındığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, Stratfor belgelerinin gündeme gelmediğini ifade etti.
 
Recep Tayyip Erdoğan, "Gazetelerde çıkan dedikodulara itibar etmediğim için onları (Stratforl'la ilgili iddiaları) sorma gereği de duymuyorum. Varsın o gazeteler onlarla oyalanadursun. Onların sermayeleri bu zaten. Başka sermayeleri de yok" diye konuştu.
 
TÜRK GAZETECİLER İÇİN TAKİPTEYİZ
 
Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye giden ve kendilerinden 5 gündür haber alınamayan Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun ile ilgili takipte olduklarını ifade etti.
 
Recep Tayyip Erdoğan, "İki arkadaşımızla ilgili Dışişleri Bakanlığı nezdinde çeşitli girişimler yapıldı. Süreç yakın takiptedir. Bazı dedikodular duyuyoruz, takip edeceğiz. Uluslararası camiayı bu noktada uyarıyoruz. Başta İran olmak üzere bu noktada hassas olmalarını istiyoruz" dedi.
 
ANNAN'A DESTEK
 
BM eski genel sekreteri Kofi Annan'ın Suriye temsilciliğine getirilmesini desteklediklerini söyleyenRecep Tayyip Erdoğan, "Annan'a bu sürece yönelik raporları önemsediğimizi ilettik" dedi.
 
SIĞINMACILARA KONTEYNER KENT

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye giriş yapan ve Hatay'daki çadırkentte bulanan Suriye vatandaşlarının, Kilis'te Hac Konaklama Merkezi olarak kullanılan tesislerdeki bir bölüme kurulan konteyner kente yerleştirileceğini açıkladı.
 
LUKSİC: TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Karadağ Başbakanı İgor Luksic ise ziyaret ile ilgili olarak, ''NATO'nun en önemli üyelerinden biri olan Türkiye'nin bize verdiği destek çok önemli'' dedi.
 
Luksic, ilişkilerin özellikle ekonomi alanında geliştirmesi için çeşitli adımlar attıklarını ve anlaşmalar imzaladıklarını dile getirerek, sivil havacılık ve sosyal güvenlik alanlarındaki anlaşmaların önemine dikkati çekti, ilişkilere önemli bir ivme kazandıracak bu belgelerin kendileri için çok önemli olduğunu bildirdi.

NTV