Deep Purple geliyor

Müzik tarihinin gelmiş geçmiş en büyük gruplarından, modern rock ve heavy metal sound’unun yaratıcıları efsanevi grup Deep Purple 18 Mayıs'ta İstanbul'da.

Deep Purple geliyor
21 Mart 2011 Pazartesi 13:57 tarihinde eklendi, 1.747 kez okundu.

 

“Shades of Deep Purple” isimli 1968 tarihli ilk kayıtlarından bu yana 100 milyonu aşmış olan albüm satışı ile Deep Purple, müzik dünyasında efsaneleşmiş ismini “Dünyanın en gürültülü grubu” olarak yer aldıkları Guinness Rekorlar Kitabı'na da taşıdı.
 
40 yılı aşkın geçmişinde, rock müzik tarihinin en önemli virtüözlerini yetiştiren grup, kurucu üyelerinden olan Ritchie Blackmore’un yanı sıra, David Coverdale, Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Joe Satriani gibi isimleri kadrosunda ağırladı. Rock müzik tarihinin kilometre taşlarından; ‘Smoke One The Water’, ‘Child In Time’, ‘Hush’, ‘Perfect Strangers’, ‘Black Night’, ‘Highway Star’ ve 90’lı yılların en iyi Deep Purple şarkılarından biri olan ‘Sometimes I Feel Like...’ gibi şarkıların yaratıcısı olan grup, günümüzde, ‘klasik kadrosu’ olarak sayılan Ian Gillan, Roger Glover ve Ian Paice’in yanında, son yılların en iyi gitar virtüözü olarak kabul edilen Steve Morse ve Don Airey ile yoluna son hızla devam ediyor.
 
Deep Purple 18 Mayıs’ta Küçükçiftlik Park’ta unutulmaz performanslarından biriyle daha İstanbul seyircisiyle buluşuyor. Biletler Biletix’te...

NTV