Defineciler faka bastı

Bursa'da, okudukları bir romanda yazılan defineyi bulmak için Uludağ'ın eteklerinde kazı yapan 5 kişi, devriye gezen jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Defineciler faka bastı
02 Aralık 2011 Cuma 15:57 tarihinde eklendi, 1.394 kez okundu.

 

Alınan bilgiye göre, Uludağ'ın eteklerinde bulunan Yiğitali köyü Gölcük mevkisinde devriye gezen jandarma ekipleri, bir ağaç dibinin 5 kişi tarafından kazıldığını gördü. 
     
Jandarmayı görünce panikleyen M.E. (75), M.B. (63), Y.D. (30), A.İ.A. (48) ve E.Y. (41) yanlarında getirdikleri kazma, kürek ve halatları olay yerinde bırakarak kaçmaya çalıştı. Kovalamaca sonunda yakalanan zanlılar, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.
     
Zanlılar, jandarmaya verdikleri ifadelerinde, bir romanda "Yunanlı Yorgo" isimli kişinin Uludağ'ın eteklerine 3 ton hazine gömdükten sonra üzerine çam ağacı diktiğini okuduklarını, daha sonra bunun gerçek olduğuna inanıp, defineyi bulmak için kazı yapmaya başladıklarını söylediler. 
     
Hazineyi bulmaları durumunda yetkililere haber vereceklerini ileri süren zanlılar, sorgularının ardından "kaçak kazı yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. 
     
Zanlılardan 75 yaşındaki M.E. elinde baston ile bir askerin koluna girerek adliyeye getirildi. Cumhuriyet Savcılığında ifadelerine başvurulan zanlılar, serbest bırakıldı.