Defne Halman'a linç kampanyası

Tiyatro oyuncusu Defne Halman, 20. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri törenindeki konuşmasında “Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim” sözleri üzerine sosyal medyada karalama kampayası başlatıldı

Defne Halmana linç kampanyası
06 Mayıs 2015 Çarşamba 22:01 tarihinde eklendi.
Sosyal medyada, “Skandal çağrı”, “ödül törenine gölge düşürdü” “Fetih’in sembölü camiye savaş açtılar”, “Tiyatrocuların soyu Bizans olabilir”, “Tiyatrocuları Rumeli Hisarı’ndaki mescide karşı sahneden örgütledi”, “Allah düşmanı” benzeri ifadeler kullanılarak Halman hedef gösteriliyor.
 
Yeni Şafak gazetesinin internet sitesi de “Halman’dan mescidi engelleme çağrısı” başlığını kullanarak Halman’ı hedef gösterdi. Yeni Şafak haberinde “Yıllarca konser alanı olarak kullanılan ve fetih ruhunu inciten Rumeli Hisarı'ndaki mescit yapımı tiyatrocuları rahatsız etti. Sadri Alışık Ödül Töreni'nde 'yılın en iyi kadın sanatçısı' ödülünü vermek üzere sahneye davet edilen Defne Halman, Rumeli Hisarı'ndaki mescit için skandal bir çağrıda bulunarak, ödül törenine gölge düşürdü” ifadelerine yer verdi.
 
Halman, 4 Mayıs’ta yapılan ödül törenindeki konuşmasında, “Birlikte ne kadar güçlüyüz, ne kadar güzeliz. Bu gücümüzü sansüre karşı koymak için de kullanalım. AKM’yi çürümeye bırakanlara dur demek için de kullanalım bu gücü...
 
Rumelihisarı Sahnesi’ne mescid yapmak isteyenlere izin vermeyelim. Hep beraber sesimiz yüksek çıkıyor. Beraber direnelim” demişti. Anımsanacağı üzere, Rumeli Hisarı’nda başlanan restorasyon çalışmaları kapsamında konserlerin verildiği tiyatro sahnesi olarak kullanılan alana mescit yapılması kamuoyunda tepki çekmişti.
 
Ceren Çıplak/Cumhuriyet