Defne'nin eşi isyan etti

Defne Joy Foster'un eşi İlker Yasin Solmaz, son dönemde medyada yeralan Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporundan bilgilerinin olmadığını söyledi.

Defnenin eşi isyan etti
22 Mart 2011 Salı 09:58 tarihinde eklendi, 1.283 kez okundu.

 

Solmaz, resmi raporun açıklanmasından sonra gerçekleri öğreneceklerini belirterek " Bu haberler nedense Adli Tıp Kurumu'nun kapalı olduğu hafta sonu çıkıyor. Bunu biz de anlamadık. Resmi rapor ortaya çıkınca öğreneceğiz" dedi.
 
Adli Tıp Kurumu'na dayandırılarak verilen haberde oyuncu Defne Joy Foster'ın kronik akciğer hastalığına bağlı solunum yetmezliği hastalığı KOAH nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia edilmişti. İşte o raporun ayrıntıları: Ayrıca astım hastası olan Foster'ın vücudunda cinayet şüphesi doğuracak bulguya rastlanmadı.
 
Olay yerine gelen doktorun yaptığı incelemede, "solunum yetmezliğine bağlı kriz" tanısı konulması, boğulma şüphesini akıllara getirmişti.
 
Foster'ın cesedini Adli Tıp Kurumu'na gönderen savcı kesin otopsi raporu istemişti.
 
Adli Tıp uzmanlarının yaptığı tetkiklerde Foster'ın elle yüz kapatmak ya da boyundan sıkmak suretiyle havasız kalarak ölümünün mümkün olmadığı da tespit edildi.
 
Kimya ve Morg İhtisas Daireleri'nde yapılan ayrı ayrı tetkiklerde Foster'ın, kanında uyuşturucu maddeye rastlanmazken alkol çıktığı öğrenildi.
 
Foster'ın ölüm nedeni ise kronik solunum yetmezliği hastalığı olan KOAH olduğu tespit edildi.
 
Rapora göre, Foster'ın nefes borusuna kaçan kusmuk ölümüne neden oldu. Hazırlanan rapor, soruşturmayı yürüten savcılığa bu hafta gönderilecek.

Milliyet