Defne'nin ölümünde kafalardaki sorular

Defne Joy Foster’ın cesedinde darp ve cebir gibi izlere raslanmazken kesin ölüm nedeninin 1.5 ay sonra belirleneceği ifade edildi. Herkesi üzen ölümle ilgili cevap bekleyen sorular var

Defnenin ölümünde kafalardaki sorular
03 Şubat 2011 Perşembe 09:04 tarihinde eklendi, 1.482 kez okundu.

 

Defne Joy Foster’ın ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan verilen ön otopsi raporunda, “ölüme sebebiyet verecek darp, cebir, iğne izi, morluk” gibi belirtilere rastlanmadığı belirtildi. Foster’ın kesin ölüm nedeninin kan ve doku örneklerinin incelenmesinin ardından ortaya çıkacağı, bunun açıklanmasının da yaklaşık 1,5 ay süreceği ifade edildi. Foster’ın ölüm nedeniyle ilgili gündeme gelen ihtimaller ise şöyle: 
 
Yorgunluğa dayanamadı mı?
-  Foster geçen hafta “Yok Böyle Dans” yarışmasına veda etmişti. Yarışmanın jürisinde yer alan Saba Tümer, elenen Foster’a önümüzdeki hafta da programda yarışmasa bile gösteri yapmasını söylediğini, Foster’ın ise ‘çok yorulduğunu, dinlendikten sonra gösteri yapabileceğini’ anlattığını belirtti. Foster, ölmeden önce kameralara yansıyan, bar girişinde çekilen son görüntüsünde de oldukça bitkin görünüyordu. Astım hastası olduğu bilinen Foster, bu yorgunluğa dayanamadı mı? 
 
Alerjik reaksiyon ihtimali
-  Foster’ın o gece Altan’la tanıştığı ‘Eelence’ adlı mekandan önce arkadaşlarıyla başka bir mekanda eğlendiği ve alkol aldığı, ardından geldiği ‘Eelence’de de alkol almaya devam ettiği iddia edildi. Uzmanlar, fazla alkolün astım hastalığına ölümcül etki yapmasının düşük ihtimal olduğunu söylüyor. Ancak alkolün Foster’ın hareketlerini yavaşlatmış olabileceği de ihtimaller arasında. Foster, alkol nedeniyle astım krizini anlamamış olabilir mi? Hareketleri yavaşladığı için çantasındaki ilaçları almakta gecikmiş olabilir mi? Ya da Foster’ın yediği başka birşey vücudunda alerjik reaksiyon yaratmış olabilir mi? 
 
Kalp krizi mi?
-  Foster’ın burnundan kan geldiği de iddialar arasında. Uzmanlar, astımla burundan kan gelmesi arasında herhangi bir bağ olmadığını belirtiyor. Foster, astım dışında ani bir kalp krizi ya da beyin kanaması gibi başka bir nedenle hayatını kaybetmiş olabilir mi?
 
Annesi yıkıldı
Defne Joy Foster’ın Bodrum’da yaşayan annesi Hatice Foster acı haberi alır almaz İstanbul’a geldi.  Atatürk Havalimanı’nda tekerlekli sandalyeyle taşınan anne Foster, sürekli gözyaşı dökerek  “Allahım bana sabır ver” diyerek ağladı.
 
‘Tek başına astım krizi öldürmez’
Yetkililer, Foster’ın ani ölümünün ‘solunum yetmezliği’ ya da ‘kalp krizini’nden kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Genç sunucunun alkolle birlikte ilaç aldığı için yaşamını yitirdiği de iddia edildi. Uzmanlara göre her ilaç alkolle alındığı takdirde zehirli etki yapabilir. Alkol, vücutta metabolizmayı hızlandırdığı için ilacın etkisini de artırıyor. Etkileşimde ilacın dozu ve hastalığın ağırlık derecesi önemli.

İşte görüşler:
 
Prof. Dr. Mustafa Bakır (Alerjik astım uzmanı): “Kendisi astım hastası ve takipteymiş. De
mek oluyor ki sürekli ilaç kullanan birisi. Ben hekim olarak kortizonlu ilaç kullananlara atletizm, yüzme tavsiye ediyorum. Bu insanlar her türlü sporu, dans dahil olmak üzere, yapabiliyor. Alkol almış olması önemli değil. Alkol, bir insana astım atağı geçirtmez. Bir insanın astım krizinden ölmesi olası ama ilaçlarını düzenli ve dozunda kullanan için pek mümkün değil. Başka olasılıkların da düşünülmesi lazım.”
 
Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu (Göğüs hastalıkları uzmanı): “Defne 2008’de bana danışmak için gelmişti, hastalığı ağır değildi. Eğer hasta şuurunu kaybedecek kadar içerse krizi tespit edemez, gerekli ilacı alamaz. O kadar etki yapar; alkole alerjisi yoksa astım ile ölüm arasında doğrudan ilişki yoktur.”
 
Ünlüler yasta
Foster’in ani ölümü twitter’da da geniş yankı uyandırdı. İşte yazılanlar:
 
ARMAĞAN ÇAĞLAYAN:
Birisi şaka desin! Lütfen! Bu kadar yaşam enerjisiyle dolu olan bir insanın birden yok olmasına inanamıyor insan!
 
LEVENT ÜZÜMCÜ:
Oturdu yine bu fena haberle bir koca ağırlık böğrüme...
 
AZRA AKIN:
Daha o gün beraber dans ediyorduk. Ölüm insana gerçekten  çok yakın. Üzgünüz.
 
BİROL GÜVEN:
Defne Joy’u o kadar çok seviyoruz ki, öldüğünü çocuklara nasıl söyleyeceğiz bilemiyoruz.
 
Demet Sağıroğlu:
Bizlere yaşam enerjisi verirken meğer ki kendininkinden eksiltiyormuş. Huzur içinde uyu.