'Değerler Eğitimi' medeniyet projesi

Erzurum'da geçen Ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında başlatılan ve öğrencilerin üstün değer yargıları ile yetiştirilmesini hedefleyen, 'değerler eğitimi' toplantısı İl Müftülük Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Değerler Eğitimi medeniyet projesi
16 Ocak 2014 Perşembe 17:29 tarihinde eklendi.

Dönemin Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından önceki yıl başlatılan ve ülke geneline yayılan değerler eğitimi programı geçen Ağustos ayında da Erzurum'da başlatıldı. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, başkanlığında düzenlenen değerler eğitimi sonuç toplantısına il milli eğitim müdürü ile birlikte eğitim kurumlarının idareci ve öğretmenleri katıldı.

Vali Altıparmak, söz konusu programla amaçlarının özgüveni yüksek, vefalı, analitik düşünen ve kendisini ifade edebilen, onurlu ve saygın bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Söz konusu programın kısa vadeli olmadığının altını çizen Vali, "Bu programdan 5- 10 yılda sonuç almayı kimse beklemesin. Bu bir medeniyet projesi. Çocuklarımıza üst kültürü vermeliyiz. Çocuğun özgüveni olmalı. Onurlu, şahsiyetli, analitik düşünebilen çocuklar yetiştirmeliyiz. Erzurum'da bu maya var. Erzurumlu merhametli, vefalıdır. İnat ve ısrarla değerler eğitimini çocuklarımıza aşılamalıyız." dedi.

Vali Altıparmak, söz konusu projenin Antalya'da uygulamaya sokulmasıyla birlikte disiplin suçu işleyen öğrenci sayısında yarı yarıya azalmanın yaşandığını ve öğrencilerin fedakarlık yapmayı da öğrendiğine sözlerine ekleyerek, "Antalya'da suç potansiyeli yüksek okullarda 300 disiplin cezası uygulanmıştı. Bu okullarda değerler eğitiminin verilmesiyle suç oranı 150'ye düştü. Çocuklar harçlıklarıyla okul yaptırmak için bize başvurdu. Yani geleceğin hayırsever öğrencilerine kapı açtı bu program" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum'da 180 bin öğrenci ve 10 bin öğretmenin değerler eğitimine tabi tutulduğunun ve olumlu geri dönüşümler aldıklarına işaret etti. Bilge, Erzurum'da yaşanan geri dönüşümleri ise dergi halinde yayınladıklarını da vurguladı. 


CİHAN