Dehşet anları güvenlik kamerasında

Afyonkarahisar- İzmir kara yolunda, geçen ay 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

07 Mayıs 2013 Salı 21:33 tarihinde eklendi.

 

Dehşet anları, kazaya karışan Bekir Çilloğlu'nun otomobilindeki araç kameralarına yansıdığı görüldü. 
 
Afyonkarahisar- İzmir kara yolunun 3'üncü kilometresindeki kaza, 10 Nisan'da saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Kent merkezinden İzmir yönüne giden Ahmet Arı yönetimindeki 03 RE 540 plakalı otomobil, kontrolden çıktı.

Refüjü aşıp karşı yöne geçen otomobil, tali yoldan gelen Ahmet Keser yönetimindeki 34 FB 5874 plakalı otomobile çarptı. Bu sırada İzmir'den Afyonkarahisar yönüne gelen Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Çiloğlu yönetimindeki 03 VA 111 plakalı araç da refüjü aşan otomobile çarptı. 
 
Kazada, refüjü aşarak karşı şeride geçen otomobilin emniyet kemeri takmayan sürücüsü Ahmet Arı öldü, diğer araç sürücülerinden Ahmet Keser yaralandı, Bekir Çiloğlu ise yara almadan kurtuldu. 
 
İzmir Karayolu'ndaki kaza, Bekir Çiloğlu'na ait otomobildeki iki kamera ile kaydedildi. Kayıtlarda 65 kilometre hızla giden Bekir Çiloğlu yönetimindeki otomobil, önünde kaza yapan araçlara çarpıyor. Emniyet kemeri takılan Çilioğlu, hava yastığının da açılmasıyla kazadan burnu bile kanamadan kurtuluyor. 
 
"BİR ANDA ÇARPTIM" 
 
Ne olduğunu anlayamadan kazaya karıştığını belirten Çiloğlu, "Olayı fark etmem ile aracımın kazaya karışması bir oldu. Bir anda kaza yapan otomobile çarptım. Emniyet kemeri ve hava yastığı hayatımı kurtardı. Yoksa o araçtan ben de sağ çıkamayabilirdim" dedi. 
 
Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nün Trafik Haftası dolayısıyla Rehberlik Araştırma Merkezi'nde düzenlediği trafik güvenliği etkinliğine de davet edilen Çiloğlu, kaza anında yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı. Kaza sonrasında sadece kemere bağlı göğüs ağrısı çektiğini belirten Çiloğlu, herkesin kendi can güvenliği için emniyet kemeri kullanması gerektiğini söyledi.

CİHAN