Dehşet saçan sürücü alkollü çıktı

Bolu'da dehşet saçan sürücü 180 promil alkollü çıktı. Sürücü ile bir arkadaşı emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

03 Eylül 2013 Salı 21:28 tarihinde eklendi.


Olay, dün gece saatlerinde İzzet Baysal Caddesi'nde meydana gelmişti. Sinan B. idaresindeki içinde 4 kişinin bulunduğu 14 M 0324 plakalı minibüs demir dubalara çarparak ilerlemiş iki kişiyi yaraladıktan sonra reklam panosunu devirerek okulun demir çitlerine çarparak durmuştu.

Meydana gelen olayda 6 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından yakalanan 4 kişiden sürücü Sinan B. ve yanındaki bir kişi, bugün adliyeye sevk edildi. Sürücünün reklam panosuna vuruşu ise MOBESE kameraları tarafından görüntülendi.

Kaza sonucu konu ile ilgili yapılan incelemede araç sürücüsü Sinan B. 180 promil alkollü çıktı. Sürücünün arkadaşları F.B. 240, S.G. 40, M.B. 170 promil alkollü olduğu belirtildi. Yakalanan şahıslardan F.B. ve Sinan B. hastanede ve polis merkezinde emniyet güçlerine saldırdıkları gerekçesiyle cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda göz altına alındı.

İlgili kanun gereğince sürücü belgesiz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, dur ikazlarına uymamak, kazayı yetkililere bildirmemek, tehlikeli araç kullanmak suçlarını işledikleri tespit edilen sürücüye toplam 2 bin 682 TL para cezası kesildi. Sürücünün ehliyetine 6 ay süre ile el konulurken araç trafikten men edildi.

Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


CİHAN