Deli İbrahim veda etti

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve eski kaptan İbrahim Üzülmez, dün akşam gerçekleşen şok ayrılığın ardından bugün kameraların karşısına birlikte geçti.

Deli İbrahim veda etti
15 Şubat 2011 Salı 14:56 tarihinde eklendi, 1.839 kez okundu.

 

Beşiktaş'ta, Ankaragücü maçının devre arasında İbrahim Toraman'a yumruk attığı gerekçesiyle dün akşam sözleşmesi feshedilen kaptan İbrahim Üzülmez, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 
    
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında ilk olarak söz alan Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Maalesef kaptanımız İbrahim'in mukavelesini feshettik, ama bugün beraber vedalaşıyoruz. Beşiktaş kulübü dünya kulübü olduysa, disiplinden taviz veremez. Olaya manevi baktığınız vakit, dün akşam sabaha kadar uyuyamadım" diye konuştu. 
     
-"DEVRE ARASINDA YAPTIĞI KABUL EDİLİR DEĞİL"- 
     
İbrahim'i Beşiktaş Kulübü'ne getiren kişinin kendisi olduğunu kaydeden Demirören, "İbrahim kişiliğiyle, futboluyla, Türk futboluna ve genç nesile örnek olmuş bir futbolcu. Ama maalesef manevi düşünemeyiz. Soyunma odasında yaptığı hareket Beşiktaş Kulübü tarafından kabul edilir bir hareket değildir" ifadelerini kullandı. 
    
İbrahim Üzülmez'in takımın kaptanı olduğunu kaydeden Demirören, "İbrahim, mecazi anlamda her futbolcuyu dövebilir, ama baş başayken, devre arasında değil" dedi. 
     
"HOCAMIZ RAPOR VERDİ, KARARI BİZ VERDİK"- 
     
Olayla ilgili teknik direktör Bernd Schuster'den rapor aldıklarını, futbolculardan da bilgi edindiklerini ifade eden Demirören, şöyle devam etti: 
    
"Hocamız olayla ilgili rapor verdi, kararı alan ise yönetim kuruludur. İki maçlık düşünemeyiz. İbrahim kardeşimizi kadro dışı bırakamayız. 37 yaşındaki kaptanımızı A2'ye gönderemeyiz. Onun için mukaveleyi feshetmek zorunda kaldık. Dünyanın izlediği Beşiktaş'ta yarın o önemli oyuncular dönüp (takım kaptanımız o futbolcuyu yumrukladı) derse Türk futbolu kaybeder. Bu kararı istemeyerek aldık. Kazanan kimse olmadı, kaybeden hepimiz olduk, Türk futbolu oldu, Beşiktaş oldu, İbrahim oldu." 
     
-"OĞLUMU KAYBETTİM"- 
     
 "Ben bir oğlumu kaybettim, yönetim kurulu oğlunu kaybetti" diyen Demirören, "Ama şartlar uygun olursa İstanbul'daki son maçımız olan Gaziantepspor karşılaşmasında jübile teklif ediyoruz. İbrahim'in Beşiktaş'tan kopma şansı yok. Beşiktaşlı Deli İbrahim, Beşiktaşlı Deli İbrahim olarak kalacak" ifadelerini kullandı. 
     
"İBRAHİM OLMASAYDI, UÇAĞA BİNEMEZDİ"- 
     
Demirören, İbrahim Üzülmez'in 11 sene Beşiktaş'a hizmet ettiğini belirterek, "Belki 5-10 hocanın, yönetimlerin değiştiği yerde kalan tek futbolcu oldu. Bu hareketi yapan başka bir oyuncu olsaydı dönüş uçağına binemezdi. İbrahim olduğu için bu vedayı böyle yapıyorum" dedi. 
     
"LİDER HERKESE ÖRNEK OLMALI"- 
     
Beşiktaş'ın vizyonunun dünya kulübü olmak olduğunu dile getiren Demirören, şöyle devam etti: 
    
"Bizi dünya takip ediyor. Kaptan liderdir. Lider herkesin yaptığını yapamaz, herkese örnek olmak zorundadır. Soyunma odasında ne kadar kötü söz söylenmişse söylensin bu olayın olması affedilir değildir. Sevgili İbrahim'i manevi olarak sevmenin yanında, önümüzdeki 2 maçı düşünür öyle hareket edebilirdik. Ancak bu kararı almak zorunda kaldık. Kazanan olmadı." 
     
"KAPTANLIK YAPISI OLUŞTURACAĞIZ"- 
     
İbrahim'den sonra kaptanlık pazubandının kime verileceği sorusu üzerine Demirören, "Yeni bir kaptanlık yapısı oluşturacağız. Şu toplantı Türk spor tarihinde ilk. Demokratik bir ortamda futbolcu veda ediyor. Başkan da futbolcunun yanında neden kararın alındığını açıklıyor. İnşallah İbrahim bizim düşüncemiz gibi karar verir. Jübileyi bizde yapar. Ayrıca altyapımız kendisine açık. İyi bir hoca olur ve hırsını yeni yetişen gençlere aşılar" şeklinde konuştu. 
     
-"ARAŞTIRMADAN CEZA VERMEDİK"- 
     
Demirören, olayı araştırmadan ceza vermediklerini vurgulayarak, "Golden sonra her futbolcunun ağzından kötü söz çıkabiliyor. Ağır çekimlerle bakın her futbolcunun bir tepkisi oluyor. Atılan bir yumruk var. Yineliyorum, bu hareketi İbrahim yapmasaydı, başkası yapsaydı takımın dönüş uçağına bile binemezdi. Ayrıca yıldızlarımızı çağırdım ve (Bu hareketi siz de yapsanız aynı kararı alırdım) dedim" diye konuştu. 
     
"İBRAHİM'E KAPIMIZ AÇIK"- 
     
"Dün akşam eve gittim eşim ağlıyordu" diyen Demirören, "Ben burada olduğum müddetçe İbrahim'e kapımız açıktır" ifadesini kullandı. 
    
Futbol Federasyonu'nun izin vermesi halinde Gaziantepspor maçında İbrahim'in jübilesini yapmak istediklerini yineleyen Demirören, "Ayrıca (altyapıda görev almak istiyorum) diyorsa kapımız açık. (Bir yere gitmek istiyorum) diyorsa da elimizden geleni yaparız. Federasyon izin verirse gitmesi için de her türlü yardımı yaparız. O'nun lakabı Deli İbrahim, deliliğinin kurbanı oldu. İbrahim'e bundan sonra başarılar diliyorum. Her zaman Beşiktaş'ın deli İbrahim'idir ve öyle kalacak. Her zaman ona tüm kapılar açıktır" şeklinde konuştu. 
    
İbrahim Toraman'a da ceza verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine Demirören, "Tüm teknik kadronun görüşlerinin geldiği rapor var. Oyuncularımızdan aldığımız rapor var. Ortaya edilen bir küfür var. İbrahim Üzülmez kendi üstüne almış olabilir" dedi. 
     
"ESAS HEDEF GELECEK SEZON"- 
     
Takımın kötü gidişiyle ilgili bir soruya Demirören, şöyle yanıt verdi: 
    
"Biz önümüzdeki sezonun kadrosunu kuruyoruz dedik. Tabi ki şampiyonluğu kovalamak, Türkiye Kupası'nı kazanmak, UEFA'yı kazanmak isteriz. Ama bizim esas hedefimiz önümüzdeki senenin takımını kurmak. Devre arasındaki transferlerin nedeni de Türkiye'ye alışmalarının hızlandırılması. Önümüzdeki senenin yatırımlarını yaptık. Artık seneye öncelikle Avrupa'da başarı bekliyoruz." 
    
Demirören, teknik direktör Schuster ile biraraya geldiğinde takımla ilgili konuları görüştüklerini belirterek, şunları söyledi: 
    
"Takımımız yeni bir oluşum içinde. İlk yarı Sivok, ikinci yarıda da Ersan bizim için önemliydi. Sivok ilk yarıda, Ersan ikinci yarıda sakatlandı. Beşiktaş 15 puan geride. Hakem hatalarını kenara koyun. Kötü oynayarak da kaybettik. Hiç olmayacak goller yedik. Futbolun içinde bunlar var. Daha 13 maç var ligde, ne olacağı belli olmaz. İkinci yarı başında herkes Trabzonspor'u şampiyon ilan etmişti. Fenerbahçe iyi bir çıkış yakaladı. Herkesin 17'de 17 dediği Beşiktaş puan kaybetti. Ligde her şey olabiliyor."