Deli İbrahim'e yumruk sürgünü

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, futbol takımı kaptanı İbrahim Üzülmez'in sözleşmesini feshetti.

Deli İbrahime yumruk sürgünü
14 Şubat 2011 Pazartesi 21:41 tarihinde eklendi, 2.123 kez okundu.

 

Sebep: Ankaragücü maçının devre arasında Toraman'a attığı yumruk...
 
Soyunma odasına küfürlerle girip Schuster ve takım arkadaşlarının yanında Toraman’a yumruk atan Üzülmez’in artık futbol hayatı bitti.
 
Yediği yumruğa rağmen maça devam eden Toraman ise suçsuz bulundu..
 
BEŞİKTAŞ’IN 108 yıllık tarihinde görülmemiş bir olaya imza atan 36 yaşındaki kaptan İbrahim Üzülmez kapıdışarı edildi.. Akıllara durgunluk verecek olay önceki gün oynanan A.Gücü-Beşiktaş maçının devre arasında gelişti:
 
BÜTÜN takım ve Schuster soyunma odasındayken içeriye giren Üzülmez, “Benim yaşım 36.. Kimse bana küfredemez.. Edenin de alnını karışlarım.. Ben adamın a... k..“ diyerek bağırdı ve küfretmeyi sürdürdü.. O sırada 1-0 geride olmanın üzüntüsünü yaşayan bütün takım, kafalarını avuçlarının arasına almış, derin derin düşünüyordu.. Türkçe bilmediği için Üzülmez’in takıma kızdığını ve “Hadi toparlanın, adam gibi oynayın“ dediğini sanan Schuster duruma müdahale etmedi ve Üzülmez’in konuşmasını bitirmesini bekledi.. 
 
Aurelio, “Kaptan ne oldu, ne küfürü? Sana kim küfredebilir?“ derken, Simao da Aurelio’ya “Ne oluyor? Niye bağırıyor Üzülmez?“ diye sordu.. 
 
O karambolde Simao ile Aurelio’nun arasından sıyrılan Üzülmez, krampon bağlarını çözmekte olan ve kafasına buz yaptıran Toraman’a okkalı bir yumruk attı.. Bütün ekibin gözleri önünde cereyan eden olayda Toraman en ufak bir karşılık vermezken, Toraman’ın yanında olan Bobo ve Nobre, Üzülmez’i durdurdu..
 
ŞOKA giren Bernd Schuster, Üzülmez’le muhatap bile olmadı ve yardımcılarına “Çıkarın bu adamı buradan” diyerek Üzülmez’in yerine İsmail Köybaşı’nı oyuna soktu.. Tüm takıma da “Ben yönetime durumu rapor edeceğim.. O ana kadar sakın kimse dışarıya bilgi sızdırmasın” talimatını verdi..
 
DÜN asbaşkan Serdal Adalı ve futbol komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile görüşen Schuster, “Hayatımda böyle bir rezilliğe şahit olmadım.. İbrahim Üzülmez’in kulüple ilişiğinin hemen kesilmesini istiyorum” dedi ve Üzülmez’in ipini çekti.. Yönetim, Üzülmez’in sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini beklemeden mukaveleyi feshetti.. Tüm bunlara rağmen, Üzülmez’in sezon sonu jübilesinin yapılması bekleniyor.. 
 
ÜZÜLMEZ: NE DESEN HAKLISIN
 
Serdal Adalı ile dün görüşen ve fesih kararı tebliğ edilen Üzülmez, “Ne dersen haklısın ağabey! Bir anlık sinirimin kurbanı oldum” dedi.. Adalı ise “Yahu Üzülmez, anladık senin deli olduğunu.. Ama yılların kaptanısın, bu yaptığın delilik sınırını da aştı artık.. Seninle yollarımızı ayıracağız.. 6 ay daha sabredemedin.. Şimdi yaptığının faturasına katlanacaksın” karşılığını verdi.. Bu görüşme sırasında İbrahim Üzülmez’in gözyaşlarını tutamadığı öğrenildi..
 
Toraman: Futbolu bırakırım
 
Serdal Adalı ile yaptığı görüşmede Üzülmez’e asla küfretmediğini belirten Toraman ise “Ağabey, küfretmiş olsam, Üzülmez soyunma odasında bağırıp küfrederken gardımı alır, kendimi korurdum.. Birden geldi vurdu, 2. kaptan olarak düştüğüm durum çok ağırıma gitti.. Orada 30 kişi vardı, biri ‘Toraman suçlu’ desin, futbolu bırakırım” dedi.. 2. yarıda bu olaya rağmen sahaya çıkan Toraman’a yönetimden “Sakın konuşma, efendiliğini muhafaza et” talimatı geldi..
 
BU 2. YUMRUK
 
Üzülmez ve Toraman 3 Mayıs 2008’de kampta birbirine girmişti. Toraman’ın yemeğe terlikle gelmesi üzerine sözlü tartışma şeklinde başlayan kavga Üzülmez’in attığı yumrukla alevlenmiş, iki futbolcu 15 dakika ayrılamamıştı. Ardından ikili kadro dışı kalmıştı.
 
Kiev hakemi yabancı değil Q7 ve çetesinin hemşehrisi
 
BEŞİKTAŞ’IN UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev ile oynanayacağı ikinci tur ilk maçını Ricardo Quaresma ve çetesinin hemşehrileri yönetecek. Fİ-Yapı İnönü Stadı’nda oynanacak mücadelede Portekizli hakem Pedro Garcia düdük çalacak. 
 
GarcIa’nın yardımcılıklarını Venancio Tome ve Ricardo Santos yapacak. İlave hakemler Joao Ferreira ve Esteves, 4. hakemi ise Paulo Batista.
 
Başkan yönetimi evinde topladı ve FİŞ ÇEKİLDİ!
 
BEŞİKTAŞ Asbaşkanı Serdal Adalı ve Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu dün sabahın erken saatlerinde soluğu Ümraniye’de aldı. İki yönetici konu hakkında detaylı bilgileri toplarken, yönetim saat 16.30’da başkan Yıldırım Demirören’in evinde toplantıya çağrıldı. Hakan Aksoy ve Alaattin Aykaç dışında tüm yöneticilerin yer aldığı toplantıda oybirliği ile Üzülmez gönderildi. 
 
Yıldırım Demirören sezonu kapatabilir
 
TFF Başkanı Mahmut Özgener, MHK ve hakemler hakkında sert açıklamalar yapan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Disiplin’e sevk edildi. Özgener için “Faşist”, “Diktatör”, “Beceriksiz” diyen Demirören, TFF’nin saygınlığını zedeleyici isnat ve eylemleri ile sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle sezonu kapatmasına neden olabilecek kadar uzun bir ceza alabilir. 

Habertürk