''Delilleriyle ortaya koyun''

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, 17 Aralık rüşvet yolsuzluk operasyonlarının AK Partililerce hükümete yönelik bir darbe girişimi olduğu iddialarına tepki gösterdi. Kaya, "Darbe varsa iktidar bütün delilleriyle ortaya koymalı" dedi.

Delilleriyle ortaya koyun
01 Şubat 2014 Cumartesi 13:59 tarihinde eklendi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, toplumun böyle bir yargılamada, 'Türkiye'de darbe ve hükümete darbe yapılıyor' demesinin çok normal karşılanacağını, bir siyasi değerlendirme yapılıyor ifadelerinin kullanıla bileceğini fakat Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanının böyle bir söz söylemeye hakkının olmadığının altını çizdi.

"Eğer meşru bir hükümete karşı darbe niyeti veya darbe gerçekleştirmek isteyen bir takım unsurlar ve yapılar varsa, peki sen kimsin diye sormazlar mı?" diye tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "İfade edilen darbeyi, delilleriyle, bütün ispatıyla, bul getir, ortaya koy ve yargının önüne çıkar. Sen yani darbe var, darbe var diye meydan meydan geziyorsun ve bir takım ihsanları itham ediyorsun. Devletin görev yapan savcılarını tehdit ediyorsun. Adli kolluğun görev yapmasını engelliyorsun. O zaman böyle bir yapılanma ve darbe şeyi varsa onu bütün delileriyle oraya koyarsın. Mahkemelerin önüne getirirsin ve mahkemeler bunun kararını verir." ifadelerini kullandı.
 


CİHAN