Demba Ba transferinin taraftarlar için anlamı nedir?

Chelsea'nin eski forveti Demba Ba'nın Türk kulübü Beşiktaş'a transferi yakın zamanda gerçekleşti.

Demba Ba transferinin taraftarlar için anlamı nedir?
24 Temmuz 2014 Perşembe 11:29 tarihinde eklendi, 1.278 kez okundu.

Kulüp, 29 yaşındaki Senegalli forvet için 4,9 milyon İngiliz Sterlini ödedi. Demba Ba yeni sezon hazırlıkları için geçtiğimiz günlerde İstanbul'a geldi ve dokuz numaralı formasıyla kameralara poz verdi.


“Beşiktaş ve İstanbul hakkında Senegalli arkadaşlarımdan çok sayıda olumlu görüş aldım.” diyen ve verdiği karardan memnun görünen Ba şöyle devam etti:

“Teknik direktörümüz Slaven Bilic'in benden beklentilerinin olduğunun bilincindeyim ve her türlü rekabete hazırım. Beşiktaş taraftarları çalışkan ve heyecanlı oyuncluları sevdiğinden, ben de onları hayal kırıklkığına uğratmamak adına her şeyimi ortaya koyacağım.”

“Müslüman bir ülkede oynamak heyecan verici”


Ba'nın Beşiktaşa gelmesinde etkili olan bir başka neden ise inancı. Real Madrid'in yıldızı Karim Benzema ve diğer birçok profesyonel futbolcu gibi, Ba dinine bağlı bir Müslüman ve Müslüman bir ülkede oynayacak olmaktan heyecan duyuyor. Bu konuda “Müslüman bir ülkede ve yeni bir stadyumda oynamak kesinlikle çok heyecan verici.” dedi.

 

Bu transferin kuşkusuz hem İngiltere Premier Ligi'nde hem Türkiye Süper Lig'de zincirleme etkileri olacaktır. Bu sezon paralarını Chelsea'ye yatırmayı (Youwin) düşünen bahisçiler için oranlar önemli ölçüde yükselebilir.


Chelsea için büyük bir kayıp değil
 

Gerçekten de Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho'nun Demba Ba yerine Diego Costa'yı transfer etmesiyle birlikte, geçtiğimiz sırayı üçüncü sırada tamamlayan takım için işler iyiye gidecek olabilir. Costa geçen sene Atlético Madrid'le birlikte La Liga şampiyonluğu yaşadı ve bu sene de Ba'nın yerini doldurmak için fazlasıyla değerli bir oyuncu.


Ba Chelsea'ye ilk olarak, Newcastle'da 54 maça çıkarak 29 gol attığı çok başarılı bir sezonun ardından gelmişti. Ancak Chelsea'deki standardlara uyum sağlayamadı ve 16 lig maçında yalnızca yedi gol atabildi.

 

Bu arada, Türkiye Süper Lig'de son yıllarda hep üçüncü sırayı alan Beşiktaş Ba'ya kucak açacaktır. Sıklıkla birinci sırada yer alan rakipleri Fenerbahçe'yle karşılaştırıldığında, takımın Şampiyonlar Ligi'nde oynama ihtimali de yüksek. Fenerbahçe'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için yaptığı itiraz geçtiğimiz günlerde reddedildi. Fenerbahçe 2011 yılındaki şike iddiaları nedeniyle bu yılki turnuvadan men edilmişti.
 

Bir yandan Demba Ba'nın gidişi Chelsea için hayırlı olabilir, diğer yandan ise Beşiktaş'ta geçirdiği süre Ba'yı Newcastle'daki eski görkemli günlerine döndürebilir.