Demba Ba yoksa sıkıntı var

Feyenoord'a 3 gol atan, Arsenal defansına zor anlar yaşatan Demba Ba, sakatlığı nedeniyle 3 maçtır oynayamıyor.

Demba Ba yoksa sıkıntı var
20 Eylül 2014 Cumartesi 12:44 tarihinde eklendi.
Senegalli yıldızın yokluğunda Mersin'i geçen Beşiktaş, daha sonra hem Çaykur Rizespor hem de Asteras Tripolis ile 1-1 berabere kalarak taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı.
 
FANATİK gazetesinde yer alan habere göre; Beşiktaş formasıyla çıktığı ikinci maçında Feyenoord’a 3 gol atan Demba Ba, harikalar yaratacağının sinyallerini erkenden vermişti. Arsenal eşleşmesinde rakip savunmaya sahayı dar eden, dizlerini titreten Demba Ba, sakatlıklarla başı bir türlü kurtulmuyor. Mersin İdmanyurdu mücadelesinde sahadaki zemini göz önünde bulundurarak riske etmeyen Slaven Bilic, şok bir kararla deneyimli ismi Çaykur Rizespor maçının 18 kişilik kadrosuna almamıştı. 29 yaşındaki futbolcunun ilk 11’de oynadığı bütün karşılaşmalarda galip gelen Siyah- Beyazlılar, son iki karşılaşmada 4 puanı arkasında bıraktı. 3 maçtır formasından uzak olan Ba’nın yokluğu atılan gol sayılarından da bariz bir şekilde derinden hissediliyor. Arsene Wenger’in özel önlem aldığı ve övgüler yağdırdığı Demba Ba, Asteras önünde de yedek kulübesinde bekledi. Yoğun yağış nedeniyle ağırlaşan sahanın yıldız oyuncuncunun üzerinde vahim sonuçlar doğurmaması adına süre verilmedi. Edinilen bilgiler arasında golcü ismin, Bursaspor maçında sahalara döneceği, takımının en büyük kozu olacağı öğrenildi.
 
Jose Sosa’dan özeleştiri
 
Beşiktaş formasıyla ilk maçına Asteras karşısında çıkan Jose Sosa, sakatlığı nedeniyle Rizespor mücadelesindi forma giyememişti. İlk sınavında vasatı aşamayan deneyimli oyuncu karşılaşmdan sonra da bu duruma vurgu yapmıştı. Asteras mücadelesinin 69. dakikasındı Oğuzhan’ın yerine oyuna dahil olan Arjantinli futbolcu, duran toplardaki keskin ve isabetli ortaları dikkat çekti. Takıma hızla alışan 29 yaşındaki futbolcu, bundan sonra serbest vuruş ve korner atışlarını Oğuzhan ve Gökhan Töre’den almasına kesin gözüyle bakılıyor.