Demir Leydi skandalı

“Demir Leydi” filminin Oscar ödüllü oyuncusu Meryl Streep’in görüntülerini göstermesi ülkede skandala neden oldu.

Demir Leydi skandalı
09 Nisan 2013 Salı 17:14 tarihinde eklendi.

 

Tayvan’daki CTİ kanalının Margaret Thetcher’ın ölümü sonrası Kraliçe Elizabeth’in görüntülerini göstermesi ve Thai Channel 5 kanalının ise Margaret’in hayatının anlatıldığı “Demir Leydi” filminin Oscar ödüllü oyuncusu Meryl Streep’in görüntülerini göstermesi ülkede skandala neden oldu. Her iki kanal da daha sonra hatalarının farkına vararak özür dilerken olay ülkede büyük tepkilere yol açtı.
 
Demir Leydi lakaplı Thetcher’ın ölümü tüm dünyada yankı bulurken 2 Tayvan kanalının yaptığı hata ise görenleri hayrete düşürdü. Görüntülerde sunucu “Demir Leydi lakaplı Thatcher’ın öldüğü haberini aldık” derken arkada Kraliçe Elizabeth’in görüntüleri gözükmekte. Kanalın ayrıca Thetcher’ı 88 yaşında olarak söylemesi ve Thetcher’ın fotoğrafını kullanırken yanına Elizabeth’in fotoğrafını koyması da seyircilerden tepki aldı. Hatasının farkına varan yayıncı kuruluş daha sonradan seyircilerden özür diledi.
 
Bir diğer hata ise ülkenin ordusuna ait Channel 5’in Thetcher’ın ölüm haberinde aktris Merly Streep’in fotoğraflarını kullanması oldu. Bu yapım ekibi de daha sonradan sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yayınladığı mesajda, “Çalışmalarımızı daha dikkatli ve derinden gerçekleştireceğiz. Özür dileriz” yazdı.

İHA