Demirel'e sürpriz telefon

Demirel ile aralarında soğukluk olduğu öne sürülen Fethullah Gülen, telefonla arayarak Demirel'e başsağlığı diledi

Demirele sürpriz telefon
28 Mayıs 2013 Salı 17:38 tarihinde eklendi, 1.430 kez okundu.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eşi Nazmiye Demirel'in vefatının ardından taziyeleri, bugün Ankara Güniz Sokak 31 numaradaki evinde kabul etti. Demirel, 3 katlı bu eve, Başbakan olduğu dönemde, 1960'lı yılların sonunda taşındı.
 
Demirel'in oturması nedeniyle Güniz Sokak Türk siyasi literatüründe önemli bir yer edindi. Demirel, 12 Mart muhtırası ile 1980 askeri darbesinin ardından sıkıntılı günlerini bu evde geçirdi. Yanında hep eşi Nazmiye Demirel vardı. Evin kapısı ise her dönemde, misafirlere açıktı. Güniz sokak ve Demirel'in evi, merkez sağ siyasetin adeta sembolüydü.
 
Bu ev, bugün ise bir taziye evine dönüştü. Evin girişine Nazmiye Demirel'in bir yağlı boya tablosu kondu. Taziye ziyaretleri devlet geleneklerine uygun olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, saat 11.30'da yaptığı taziye ziyaretiyle başladı.
 
Demirel bitkindi
 
Taziye nedeniyle aralarında çok sayıda eski bakanın bulunduğu ziyaretçiler, evin kapısı önünde sıra oluşturdu. Demirel'in rahatsızlığı nedeniyle ziyaretçilerin ellerine dezenfektan sıkılırken, Demirel de konuklarıyla tokalaşmadı. Demirel'in, taziye ziyaretleri sırasında oldukça bitkin olduğu görüldü.
 
Komutanlar tam kadro geldi
 
Taziye nedeniyle merkez solda ve sağda siyaset yapan çok sayıda isimle eski bakanlar, Güniz Sokak'a akın etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demirel'i telefonla arayarak üzüntülerini iletirken, Meclis Başkanı Cemil Çiçek öğleden sonra ziyarette bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de, kara, deniz ve hava kuvvet komutanları ile birlikte Demirel'i ziyaret etti. Genelkurmay Başkanı Özel ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu aynı araçla geldi. Protokolü, evin kapısı önünde Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur karşılayıp uğurladı.
 
Siyasi yelpaze ordaydı
 
Demirel'i ziyaret edenler arasında eski Meclis başkanları İsmet Sezgin, Hikmet Çetin, Köksal Toptan, eski bakanlar Gökber Ergenekon, Sümer Oral, Namık Kemal Zeybek, Hasan Ekinci, Ali Şevki Erek, Hikmet Sami Türk, Nevzat Ercan, Yaşar Okuyan dikkati çekti. Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sözer, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ile çok sayıda eski milletvekili dikkat çekti. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da taziye ziyaretine geldi.
 
Fethullah Gülen aradı
 
Demirel'i başsağlığı için arayan sürpriz isimlerden biri de, Nur Cemaati'nin önemli isimlerinden ABD'de yaşayan Fethullah Gülen oldu. Gülen, Demirel'i telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Demirel'e çok yakın isimlerden biri olan Mehmet Haberal'ın yargılanması sürecindeki gelişmeler nedeniyle Demirel ile cemaat arasında soğukluk oluştuğu iddia edilmişti.

Milliyet