Demirkazık'tan iyi haber

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda tırmanış sırasında düşen Mevlüt Parlak'a da ulaşıldığı bildirildi.

Demirkazıktan iyi haber
05 Haziran 2012 Salı 09:52 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, daha önce 5 kişi oldukları bilgisi verilen ancak 3 kişi oldukları öğrenilen dağcıların kurtarılması için Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma timi, Niğde İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sürüyor. 
     
Askeri helikopterle 3500 rakımlı Güzeller Tepesi'ne indirilen Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'ndan 11 kişilik ekip, ip sarkıtarak ulaştıkları Abdullah Berna Sarın'ı yukarı çekmeye çalışıyor. 
     
Kayaklıklardan iple vadi tabanına sarkan bir ekip görevlisi, düşen dağcı Mevlüt Parlak'ın (23) 10 metre yakınına kadar ulaştığını ve kayalıklarda hareketsiz şekilde yattığını gördüğünü bildirdi. 
     
Parlak'ın bulunduğu yerden alınabilmesi için çalışmalar sürüyor. 
     
Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'nden araçlarla Emli Vadisi Bölük Ormanı'na ardından kamp bölgesine giden 13 kişilik ekibin ulaştığı diğer dağcı Ahmet Burak Meriç'in, ekipte sadece Mevlüt Parlak ve Abdullah Berna Sarın'ın bulunduğu bilgisini verdi. 
     
Aladağlar Güzeller mevkisinde kamp kuran 3 kişilik ekipten Abdullah Berna Sarın (23) ile Mevlüt Parlak (23), dün akşam kuzey duvarına tırmanmak için kamptan ayrılmıştı. 
     
Kamptan yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüş mesafesindeki kayalığa tırmanış sırasında Mevlüt Parlak kayalıklardan düşmüş, Abdullah Berna Sarın ise 3400 metrede asılı kalmıştı.