Demirören cimri çıktı

Bağcılar'daki DMC'den Çağlayan'da yeni yerine taşınan Milliyet-Vatan çalışanları durumlarından hiç de memnun değil.İşte o şikayetler

Demirören cimri çıktı
10 Mart 2012 Cumartesi 18:00 tarihinde eklendi, 1.778 kez okundu.

 

Beşiktaş’a “hibe” ettiğini açıkladığı 105 milyon TL’le karşılığında kulüpten senet aldığı ortaya çıkan Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı Yıldırım Demirören, Aydın Doğan’dan satın aldığı Milliyet ve Vatan gazetelerinin çalışanlarına karşı da “cimri” çıktı. Bağcılar’daki “Doğan Medya Center”dan, Çağlayan Abide-i Hürriyet Caddesi’ndeki yeni yerine taşınan Milliyet-Vatan çalışanları, durumlarından hiç de memnun değil. Özellikle Vatan çalışanları, “üvey evlat” muamelesi görmekten şikayetçi. 
 
İşte o şikayetlerden bazıları: 
 
1-    Bina, inşaat halinde. Hemen her katta, hummalı bir çalışma var. Tam olarak çalışmalar bitmediği için, her yandan gelen gürültüler, yazıişleri toplantılarını adeta “çile” haline getiriyor. Haberi anlatmaya çalışan da anlamaya çalışan da  gürültüler yüzünden konsantre olamıyor. Zaman zaman işçiler ile yazıişleri müdürleri arasında tartışmalar yaşanıyor. 
 
2-    Çalışmalar, çalışanları hem fiziken hem de ruhen etkiliyor. Sürekli bir gürültü ortamında çalışmak zorunda kalan çalışanlar, inşaat nedeniyle ortaya çıkan tozu toprağı da solumak zorunda kalıyor. 
 
3-     “Yeni patron”la zam alınacağı umuluyordu, ancak bu konuda “tık” yok. 
 
4-     Zam bir yana, eskiden 210 TL olan yemek çeklerinde, 15 TL’lik bir “tasarrufa” gidildi. Çalışanlar, günlüğü 7.5 TL’ye gelen yemek çekleriyle, Çağlayan gibi şehrin ortasında ama “mahrumiyet bölgesi” konumunda bir yerde karınlarını doyurmaya çalışmakla baş başa bırakıldı. Çalışanların buna tepkisi, “hak gaspı” niteliğindeki kesintiye tepki olarak, yemek çeklerini almayıp, idare müdürlüğüne iade etmek oldu. 
 
5-      Yine “tasarruf tedbirleri” kapsamında, adliyelere ve polis müdürlüklerine gönderilen gazeteler kesildi. Buradaki “haber kaynaklarıyla” tek iletişim araçları olan gazetelerin kesilmesi, muhabirlerin elini kolunu bağladı. Hemen her gazete, söz konusu yerlere balya balya gazete gönderip, muhabirleriyle haber kaynaklarını karşı karşıya getirmekten kaçınırken, Vatan-Milliyet çalışanları, bu haklarından mahrum kaldı. 
 
6-      Yazının başında Vatan için kullandığımız “üvey evlat” nitelemesi, binanın girişine takılan “Milliyet” tabelasıyla somutlandı. “Vatan”, binanın “tabelası” olamayıp, cama yapıştırılan bir “sticker” olarak “vitrine” çıkabildi. 
 
Bir grup Milliyet-Vatan çalışanı

Medyaradar