Demirören, Terim'e teklifini sundu

Yıldırım Demirören'in Fatih Terim'e "Bu sezon hem Milli Takım'ı hem Galatasaray'ı çalıştır. Sezon sonu Galatasaray'dan ayrıl" dediği açıklandı

Demirören, Terime teklifini sundu
21 Ağustos 2013 Çarşamba 11:17 tarihinde eklendi.

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın görevini bırakmasının ardından bugün sabah Fatih Terim ile görüşen Başkan Yıldırım Demirören'in Terim'den talepleri de belli olmaya başladı.

Abdullah Avcı'nın 17 Kasım 2011'de başladığı milli takımlar bünyesindeki görevlerinden ayrılmasının ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'le bizzat evinde görüşen Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in, Fatih Terim'e sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılmak kaydıyla 4 yıllık sözleşme teklif ettiği öğrenildi. Demirören'in Fatih Terim'e sezon sonuna kadar hem Galatasaray'ı hem de milli takımı çalıştırma teklifinde bulunduğu ve 2013 - 2014 sezonun sonrasında Galatasaray'la sözleşmesi biteceğinden sarı - kırmızılı kulüple ilişkisini keserek 4 yıllığına milli takımların başına geçme teklifini yaptığı öğrenildi.

Abdullah Avcı'nın görevi bırakmasının ardından TFF, ismi gündemde olan Fatih Terim'i A Milli Takım'ın başına getirmek için ilk somut adımı bu sabah atmıştı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile kendi evinde sabah kahvaltısında bir araya geldi. Demirören'in evindeki görüşme 1 saat 20 dakika sürdü ve Fatih Terim görüşmeden ayrıldı. Demirören'in Terim'e 4 yıllık sözleşme önerdiği ve sadece bu sezon için Galatasaray'ın da başında kalmasını istediği öğrenildi.

2014 DÜNYA KUPASI ŞANSININ AZALMASI TETİKLEDİ

A Milli Takım'ın üstüste aldığı başarısız sonuçlar ve 2014 yılında Brezilya'da yapılacak olan Dünya Kupası finallerine katılma şansının azalması sonrası, yeni bir teknik adam arayışı başlamış ve gözler Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'e çevrilmişti. Bu konuda basına yansıyan haberler sonrası Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı görevinden istifa etmişti.

Avcı'nın istifasının ardından, Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı arayarak, Terim'le görüşmek için izin istemişti. Sarı - kırmızılı kulüpten de bu görüşmeye onay gelmişti. Onayın ardından bu sabah TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Fatih Terim buluştu. Başkan Demirören'in evinde 1 saat 20 dakika süren görüşmeye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve İstanbul BBSK Onursal Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Futbol Federasyonu İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı da katıldı.

TFF Başkanı Demirören'in, görüşmede Fatih Terim'e 4 yıllık sözleşme önerdiği öğrenildi. Demirören'in halen Galatasaray'ın başında olan Terim'e bu konuda da "Bu sezon hem milli takımı hem Galatasaray'ı çalıştır. Sezon sonu Galatasaray'dan ayrıl ve 3 yıl daha sadece milli takımda görev yap" diye teklifte bulunduğu iddia edildi.

Terim ise konuyu Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile görüşeceğini, ondan sonrada karar vereceğini belirterek toplantıdan ayrıldığı belirtildi. Fatih Terim, görüşmenin ardından Yıldırım Demirören'in evinden ayrılırken hiç bir açıklama yapmadı.