Demirören’den ampute futbola destek

Demirören, Ankara Yenimahalle’de oynanan Yenimahalle Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve İstanbul Yeditepe Engelliler Spor Kulübü ampute futbol takımları arasında oynanan lig maçını izledi.

Demirörenden ampute futbola destek
09 Mart 2013 Cumartesi 18:14 tarihinde eklendi, 1.227 kez okundu.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Ankara Yenimahalle’de oynanan Yenimahalle Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve İstanbul Yeditepe Engelliler Spor Kulübü ampute futbol takımları arasında oynanan lig maçını izledi. Maçlar TFF’nin “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) işbirliği ile gerçekleşiyor. 
 
“FUTBOL FEDERASYONUNA BAĞLANABİLİR”
 
Ampute Ligi’ni kurmak için Gençlik ve Spor Bakanı ile bir görüşme yaptıklarını ifade eden Demirören, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun Futbol Federasyonu’na bağlanabileceğini söyledi. Günün anısına TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e tek krampon ödülü verdi.  Maç sonrasında futbolcuları tebrik eden Demirören her iki takım oyuncuları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
“ENGELLİLERİN AZMİNİ GÖSTERİYORUZ”
 
Maçları futbol federasyonu ve engelli spor federasyonunun desteği ile oynadıklarını aktaran Yenimahalle Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Şenol Balaban,  “Federasyon cüzi miktarda yardımda bulunuyor. Amacımız ampute futbolunu Türkiye’ye tanıtmak. Engellilerin spor yapabildiğini azmini ve göstermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.