Demirtaş'tan Ankara katliamıyla ilgili ''şok'' iddia

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Demirtaştan Ankara katliamıyla ilgili şok iddia
13 Ekim 2015 Salı 07:32 tarihinde eklendi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ankara Tren Garı Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin Demirtaş, "Hükümetin çok ciddi ihmalinin siyasi sorumluluğunun hatta devlet içerisinde buna benzer eylemleri yapması için bazı kesimlerin göz yummuş olduğuna dair çok ciddi kaygılar taşıyoruz. Bu daha çok IŞİD bağlantılı bir terör saldırısına benziyor ama hükümetin de çok ciddi siyasi sorumluluğu ve devlet içerisinde de alınmış bir destek olduğunu düşünüyoruz" dedi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN International'da gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ankara Tren Garı Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin Demirtaş, "Tarihimizin en barbarca terör saldırılarından biri ile karşı karşıya kaldık. Şu ana kadar 98 arkadaşımızı kaybettik. Yüzlerce yaralı var. Tetikçilerin, ve bombacıların kimlikleri ile ilgili bir açıklama olmadı. Bunların hepsi IŞİD barbarlık terör örgütü ile bağlantılı güçler olarak ifade edildi. Ama arakasındaki güçler destekleyenler ortaya çıkarılmadı. Derin bir araştırma yapılmadı. Hükümetin çok ciddi ihmalinin siyasi sorumluluğunun hatta devlet içerisinde buna benzer eylemleri yapması için bazı kesimlerin göz yummuş olduğuna dair çok ciddi kaygılar taşıyoruz. Bu kaygılarımızı taşımakta haklıyız" diye konuştu.
 
"IŞİD HÜKÜMETİMİZ TARAFINDAN TÜRKİYE'DE FAALİYET YÜRÜTÜRKEN ÇOK CİDDİ BİR SORUŞTURMAYA TABİ TUTULMADI"
 
Demirtaş, "IŞİD maalesef hükümetimiz tarafından Türkiye'de faaliyet yürütürken çok ciddi bir soruşturmaya tabi tutulmadı. Çok rahat bir şekilde Türkiye'de faaliyet gösterdiler. Suriye'ye eleman gönderdiler. Bugün çok büyük bir fatura olarak karşımıza çıkıyor. Bu daha çok IŞİD bağlantılı bir terör saldırısına benziyor ama hükümetin de çok ciddi siyasi sorumluluğu ve devlet içerisinde de alınmış bir destek olduğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.
 
"TÜRKİYE'DE IŞİD HÜCRELERİNE KARŞI OPERASYONLAR, ENGELLEMELER YAPILMADI"
 
Demirtaş, "IŞİD'e karşı etkili bir mücadele hiç bir zaman yürütmediler IŞİD'i ciddi bir tehlike olarak görmediler. Türkiye'de IŞİD hücrelerinin varlığı biliniyor olmasına rağmen bunlara karşı etkili operasyonlar, engellemeler yapılmadı. Suriye'de IŞİD'in büyümesine göz yumdular" dedi.
 
"SORUŞTURMA YAPMAYAN POLİSLER DİYARBAKIR EMNİYETİNDEKİ ŞUBE MÜDÜRLERİ TERFİ ETTİ"
 
Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin Demirtaş, "Soruşturma yapmayan polisler Diyarbakır emniyetindeki şube müdürleri emniyet müdür yardımcılığına getirildiler. Terfi ettiler. Kesinlikle devlet içerisinde destek alarak yapıyorlar" dedi. 
 
Demirtaş, "Türkiye'de iç savaş çıkarmak isteyenler var. Buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.

DHA