Demirtaş'tan Müge Anlı'ya sert yanıt

Müge Anlı'nın tepki çeken o sözlerine bir sert yanıt da partisinin grup toplantısında konuşan BDP Eş Başkanı Demirtaş'dan geldi

Demirtaştan Müge Anlıya sert yanıt
25 Ekim 2011 Salı 15:03 tarihinde eklendi, 2.535 kez okundu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van depremiyle ilgili halk ne kadar dayanışma konusunda teşekkürü hak ediyorsa oradaki yönetim, iktidar anlayışının da o kadar "eleştiriyi hak ettiğini" savundu. 

     
Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın tamamını Van depremine ayırdı. 
     
Aylardır yapılan en yoğun faaliyetin "toplu cenaze törenleri" olduğunu belirten Demirtaş, "Türkü ile Kürdü ile acıları dindirmeye ve bu acılar vesilesiyle ortaya çıkan toplumsal kırılmaları önlemeye çalışıyoruz" dedi. 
   
 "Türkiye'nin her yerinden kendi elleriyle hazırladıkları yardım kolilerini bir şekilde Van'a ulaştıran herkese buradan bir kere daha teşekkür etmek istiyorum" diyen Demirtaş, şunları söyledi: 
   
 "Böylesi anlarda insanlar ikiye ayrılır: İnsan olanlar ve olmayanlar. İnsan duygusu içerisinde, kardeşlik ruhuyla dayanışma gösteren herkese minnet duygularımızı iletmek istiyorum. Bu ülkede barış, kardeşlik adına her ne inşa edeceksek işte o dayanışma duygusunu üzerine inşa etme dışında bir seçeneğimiz yok. Türkiye her türlü ırkçılığa rağmen bu tutumunu korumalıdır. Aslolan insani duygudur. 

MÜGE ANLI'YA SERT YANIT 
     
Bir tarafta Türkiye toplumunun önemli bir kesiminin dayanışma duygusu, bir taraftan da belki depremin yarattığı etki kadar ağır bir travma yaratan ırkçı anlayış, faşizan duruş ve söylemlerdir. Çok şükür ki bunlar toplumun geneline hakim değil. Hele hele anlı şanlı bazı televizyon programcılarının ki ırkçılık mezunu, faşizmde doktora yapan bu naylon oyuncaklar diliyorum ki bir daha televizyon kanallarında, gazetelerde bu düşünceleri vesilesiyle yer bulamayacaklardır."