Demirtaş'tan Uludereli ailelere ziyaret

HDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Uludere'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarını Gülyazı Köyü'nde ziyaret etti.

Demirtaştan Uludereli ailelere ziyaret
29 Temmuz 2014 Salı 12:39 tarihinde eklendi.
Uzun bir araç konvoyu ile gelen Demirtaş'ı siyah elbise giyen aileler ölen yakınlarının fotoğraflarını ellerinde taşıyarak, alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Aileler adına konuşan Ferhat Encü, 2,5 yıldır bayramları yas ilan ettiklerini belirterek, bu bayramın barışa ve kardeşliğe vesile olmasını istedi. 
 
Demirtaş, bayramın bütün Kürt halkı başta olmak üzere, bu coğrafyada yaşayan ezilen halklara barış ve demokrasi getirmesini diledi. Dün (Pazar) 301 maden işçinin öldüğü Soma'da olduğunu belirten Demirtaş, Soma'daki acılı ailelerin selamlarını getirdiğini söyledi. Bu ülkede herkesin devletin haksızlığını gördüğüne söyleyen Demirtaş, "Devlet, Kürt halkının dilini yok saydı. Kürt'ü yok saydı, zülüm yaptı. Artık Türkiye'deki diğer halklar da Kürt halkına yapılan bu haksızlığı görüyor ve artık barışın vakti olduğunu anladı. Türkiye ve Kürdistan'da yaşayan halkların devletin zulmünden artık bıktı" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma ve Roboski halkından özür dilemediğini belirten Demirtaş, hükümetin de Uludere'deki olayın üstünü yargı ile kapattığını öne sürdü. Demirtaş, "Bu tepelerin arkasında 34 genci katlettiler. Bir onbaşıya bile disiplin cezası vermediler. Roboskili aileler kimseye bir haksızlık yapmadı. Erdemli ve onurlu bir duruş sergileyerek çocukların katillerin yakalarına yapıştılar. Demek ki, çözüm Erdoğan'ın iki dudağı arasından geçmiyor. Çözüm ve barış annelerin acıların birleştirmesinden geçiyor. Bu ülkede evlatları katledilen aileler bir oldu, gözyaşları aynı aktı" diye konuştu. 
 
"Roboski'yi unutursak kalbimiz kurusun diyen kim varsa bilsin ki seçimden sonra bunun hesabını biz soracağız" diyen Demirtaş, kazandıkları taktirde başta Roboski, Soma katliamları olmak üzere bütün katliamların hesabını soracaklarını söyledi. Demirtaş, daha güzel bayramlar için el ele vererek birlik ve beraberlik içinde çalışıp zaferi kazanmak istediklerini ifade etti. Yapılan konuşmanın ardından Demirtaş ve beraberindeki heyet, yaşamını yitirenlerin mezarlığını ziyaret ederek dualar okudu.