Demokrasi için geri geri yürüdüler

Demokrasi Denetçileri Derneği üyeleri, Türkiye'nin özgürlüklerde, demokraside, ifade özgürlüğünde ve hukukta geriye gittiğini belirtip protesto için geri geri yürüdü

Demokrasi için geri geri yürüdüler
25 Ekim 2014 Cumartesi 13:18 tarihinde eklendi.

İzmir'deki eylemde dernek üyeleri, "U dönüşü yapılamaz" anlamı taşıyan trafik işaretli tişörtler giyerek, Karşıyaka İZBAN önünde toplandı. Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Ayça özgürlüklerin, ifade hürriyetinin, hukukun üstünlüğünün korunamadığını söyledi. Türkiye demokrasisinin acil iyileştirmeye muhtaç olduğunu ifade eden Ayça, “Hukukun gücü yerine güçlülerin hukukunu yerleştiren yeni bir düzen, bireysel ve toplumsal özgürlükleri aşılamayan yasaklarla örmektedir. Makul şüphe, polise verilen sınırsız arama yetkisi, her birey ve kurumu tehdit eden mallara el koyma gibi düzenlemeler, iktidarın kendisine muhalif gördüğü herkes ve her şeyle birlikte demokrasimizi de bitirmek anlamına geliyor.” dedi. Özgürlüklerde diğer ülkelerin hep gerisinde kalındığını savunan Ayça, "Basın özgürlüğünde dünyada 154., insani gelişim indeksinde 90., Uluslararası Demokrasi İndeksi'nde 88. olan Türkiye'de tüm bu olanlar, 'Yeni Türkiye' olarak lanse ediliyor.” diye konuştu.

Ayça, sözlerine şöyle devam etti: “Özgürlükler ve demokrasimizi gelişmiş ülkeler seviyesinde görmek isteyen biz Türkiye gençleri, tüm bu olanlar karşısında üç maymun rolü oynamayı reddediyoruz. Evrensel ilkeler ve doğrular olan temel hak ve özgürlüklerde, kuvvetler ayrılığı gibi demokrasinin en basit ilkelerinde yaşadığımız gerilemeyi onaylamıyoruz. İnandığımız ve savunduğumuz değerler için bu yollarda daha önce çokça yürüdük, bugün de yürümeye devam edeceğiz ancak toplum ve ülke olarak yaşadığımız gerilim ve gerilemeyi protesto etmek için geri geri yürüyeceğiz. Değerlerimiz ve ilkelerimiz adına geri geri adım atarak tarihe bir not düşecek, Türkiye’nin aydınlık geleceği umuduyla yürümeye devam edeceğiz."

Karşıyaka Çarşısı içinde geri geri yürüyen grubu, çevredeki bazı vatandaşlar da alkışlarla destekledi. 


CİHAN