"Demokrasi talepleri öldürülerek susturulamaz"

Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Mısır'da askeri cuntanın sivil vatandaşlar üzerine ateş açarak yaptığı katliamı kınadı.

Demokrasi talepleri öldürülerek susturulamaz
15 Ağustos 2013 Perşembe 19:56 tarihinde eklendi.

Başkan Çakmak, yaptığı açıklamada, 45 gün önce seçimle işbaşına gelmiş Muhammet Mursi'nin askeri darbe sonrası derdest edilerek hapse atılması ve demokratik haklarını arayanların, darbeciler tarafından otomatik silahlarla taranmasının insanlık adına utanç verici olduğunu söyledi.

İnsanlık onurunu inciten ve demokratik haklarını arayan insanların öldürülmesinin bir an önce son bulmasını istediklerini belirten Çakmak, katliamlar karşısında ABD, Avrupa Birliği (AB), Körfez ülkeleri, İslam dünyası ve Birleşmiş Milletler'in (BM) sessiz kalmasının 'dünyaya şekil vermede demokrasi havarisi kesilenlerin gerçek yüzlerini' gösterdiğini kaydetti.

İnsanların, dünyaya gelmede sebebi ne olursa olsun hayat hürriyetini almaya hiç bir gücün ve makamın yetkisi olmadığının altını çizen Çakmak, "Mısır'da cuntanın, masum insanlar üzerine ateş açılarak katliam yapmasını kınıyorum. Kucaklarında çocuklarıyla dolaşan anne ve babaların üzerine ateş edilerek öldürülmesini kınıyorum. Dünyada en aziz ve değerli yaşam hürriyetidir.

Bunu kimse alamaz. Batı Bosna'da yapılan 20 yıl önce de sessiz kalmıştı. Bugün Mısır'daki katliamları da menfaatleri ve işlerini geldiği gibi demokrasi söylemleriyle üç maymunu oynuyorlar. İnsanlık, bu katliamın emrini verenleri eninde sonunda lanetleyecektir. İnsanların demokrasiye sahip çıkma idareleri topla, tüfekle ve sivil insanlara ateş açarak susturulamaz." diye konuştu.


CİHAN