"Demokrasi, Türkiye'nin varlığıdır"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Excel Fuar Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Fuarı'nı ziyaret etti.

Demokrasi, Türkiyenin varlığıdır
04 Kasım 2013 Pazartesi 18:51 tarihinde eklendi.

Fuarda Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan stantlarına uğradıklarını belirten Ömer Çelik, "Buralarda ne kadar çok varlık gösterirsek, ne kadar çok kendimizi tanıtırsak, sadece turizme değil; Türkiye'nin genel olarak doğru biçimde algılanmasına imkan sağlanır." dedi.

Kuzey Kıbrıs'ın fuarda stant açmasını değerlendiren Ömer Çelik, "Diplomasinin birçok yolu vardır. Bazen siyasi yollar tıkandığında kendinizi kültürel, insani ya da turizm diplomasisiyle tanıtırsınız. Burada çok doğru bir iş yapılıyor. Anavatan ile Yavruvatan yan yana kendilerini tanıtıyorlar." diye konuştu.

İngiltere piyasasında Türkiye'yi daha olumlu bir şekilde tanıtmak istediklerini dile getiren Çelik, "Sadece denizi, kumu coğrafyası, yazı ve güneşi değil; dış politikası, demokrasisi ve bölgesinde cazibe merkezi de olması Türkiye'nin varlıklarıdır. Bunları herkese daha çok göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Ömer Çelik; Almanya, İngiltere ve Körfez ülkelerine periyodik olarak heyetler göndererek yanlış algıları gidermek için adımlar attıklarını kaydetti.

Ömer Çelik'e fuarda Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz de eşlik etti.


CİHAN