"Demokrasinin kazanımları yok ediliyor"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, şu andaki manzaranın 3-5 hırsız adına 90 yılda idam sehpalarına gidilmesine sebebiyet teşkil edilmiş, onun altından kalkarak tekrar millet iradesinin, iktidarının oluşmasına sebep olmuş demokrasinin kazanımlarının yok edilmesi olduğunu söyledi.

Demokrasinin kazanımları yok ediliyor
06 Şubat 2014 Perşembe 19:25 tarihinde eklendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, kamuoyunda torba yasası olarak bilinen yasa teklifinin görüşülmesine devam ediliyor. Meclis Başkanvekili Meral Akşener'in yönettiği birleşimde konuşan MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, hazırlanan torba yasasının memleket ve millet yararına olmadığını, sadece AK Parti iktidarının hezeyanlarına hizmet ettiğini belirtti.

"Son günlerde burada konuştuğumuz her şey ölçüsüz bir paniğin, ölçüsüz bir ihtirasın, ölçüsüz bir hırsın ürünüdür. Türk demokrasi tarihinde, Türk siyasi tarihinde görülmemiş, duyulmamış olayları yaşamaya devam ediyoruz." diyen Adan, "Biraz evvel 3-5 arkadaş buradan geçerken kendilerini çağırdım, 'Siz hırsız değilsiniz, siz pırıl pırıl Anadolu çocuklarısınız.' dedim.

Ama hâkim denetiminde, hâkimden icazet alarak dinlemeler yapılmış ve bu dinlemelerde, geçmişte sabıkalı olduğunu bildiğimiz. Burada da zaman zaman dile getirdim ben, dedim ki 'Şu anda uçağınızda bulunan bazı iş adamları geçmişte de bazı uçaklara inip bindiler, bunlara fazla güvenmeyin.' Şimdi, bazı iş adamları 650 milyon doları vermişler.

Beyler, 650 milyon dolar, para. Sigortası, vergisi ödenmiş bir paranın bize ait olduğunu söyleyebilmesi için bir iş adamının 6,5 milyar dolarlık, 10 milyar dolarlık bir ticaret yapması lazım. Bu 630 milyon doları verenlerin de sanık olması gerekir.

Şimdi, İstanbul'da 10 milyona yakın insan servetini cebinde taşırken, hatta burada bir sürü milletvekili aylığını cetvelle ölçerken, hanımına, çocuklarına aldığı aylığı tevzi ederken, seçim bölgesine gidip yapacağı yatırımlarda 3-5 kuruşun hesabını yaparken, 650 milyon doları okumaya çalışıyorum. Demokrasiyi tam benimsemiş olsak, benimsemiş olsanız bu manzarayla karşı karşıya gelmeyeceksiniz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ait bir demecin kaldırılmasına ilişkin ses kayıtlarını da değerlendiren Adan, buna karşı grup başkan vekillerinin neden tepki vermediğini sordu. "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı neden bu meseleyi sahipsiz bıraktı?" diyen Adan, şöyle devam etti:

"Şimdi, 6 milyona yakın oy almış bir siyasi partinin genel başkanının yaptığı açıklamaya sansür uyguluyorsa Başbakan, ATV ile Sabahı da ele geçirmek isteyecektir. Problem şudur: Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara gelirken ATV ile Sabah sizinle beraber değildi, ama iktidara geldiniz.

Fakat demokrasiyi içinize sindirmeyip, oluşturduğunuz yapıyla bir diktatör yarattınız, 'ATV ile Sabah da benim olsun.' dedi, bırakın onu, 'Devlet Bahçeli de açıklama yapmayacak.' dedi. Dolayısıyla -şu andaki manzara- 90 yılda idam sehpalarına gidilmesine sebebiyet teşkil edilmiş, onun altından kalkarak tekrar millet iradesinin, iktidarının oluşmasına sebep olmuş demokrasinin kazanımlarını da yok ediyorsunuz 3-5 hırsız adına.

O zaman, ben düşünüyorum şuradan seyrederken: Ya, bu hırsızlık, ana karargâhı da içine mi almış, bundan korkuyorum. İnşallah olmaz diye dua ediyorum çünkü hırsızlığın boyutları bu kadar, gelir, bir yere oturursa ne olacak Türkiye'nin hâli diye endişe ediyoruz.

Ben size samimi bir şey söylüyorum: 10 milyon değil, 65 milyon insanın, 70 milyon insanın servetini cebinde taşıdığı Türkiye'de çalmanın çırpmanın varlığını devam ettirmesi mümkün değil. Dolayısıyla değerli milletvekilleri, gelin, şu hırsızlara karşı tavrımızı birlikte koyalım, beraber koyalım diyorum."


CİHAN