Demokrat Parti'de Zeybek dönemi

Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığına seçildi.

Demokrat Partide Zeybek dönemi
15 Ocak 2011 Cumartesi 17:17 tarihinde eklendi, 1.185 kez okundu.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan DP 10. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçiminin üçüncü turunda 594 delege oy kullandı. 

    
Üç adayın yarıştığı üçüncü tur oylamada Zeybek, geçerli 586 oyun 566'sını alarak DP Genel Başkanı seçildi. 
    
Bu turda adaylardan Rıfat Serdaroğlu 19 oy, Adnan Dağıstanlı ise 1 oy aldı.
 
"YENİDEN DOĞUŞ KURULTAYI OLDU"
 
Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Bu bir yeniden doğuş kurultayı oldu" dedi. 
    
Zeybek, genel başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, eski başbakanlardan Adnan Menderes'i kendisi lisedeyken tanıdığını ifade etti. 
    
1960 öncesi Bentderesinde bir selin meydana geldiğini, birçok evin sel sularına altında kaldığını hatırlatan Zeybek, okula giderken sabahın 06.30'da Menderes'in selin yaşandığı yerde yapılan köprüyü denetlerken gördüğünü anlattı. 
    
"Herkesin bir dönem Menderes'e aşık olduğunu" ifade eden Zeybek, Demokrat Partili olmayanların bile Menderes'in yaralı olarak kurtulduğu uçak kazasından sonra Türkiye'ye gelişinde karşıladığını söyledi. Zeybek, Menderes'in demokrasiyi içine sindirememiş birtakım çevreler tarafından şehit edildiğini belirterek, Menderes'in ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. 
    
"Bu bir yeniden doğuş kurultayıdır" diyen Zeybek, bunun bir başlangıç olduğunu daha çok çalışılacağını, emeklerin birleşeceğine ve Demokrat Parti'nin yeniden dirileceğini söyledi. 
    
Bütün karışıklık dönemlerinin ardından diriliş dönemlerinin başladığını ifade eden Zeybek, partililerden bundan sonra alana yayılıp partinin fikirlerini kitlelere yaymalarını istedi.