Denetim artık sizin elinizde!

Acil durumlar için ayrılan emniyet şeridi bencil sürücülerin kaçış noktası olmuştu. Ama emniyet şeridi ihlalinin 72 liradan 650 liraya çıkartılmasından sonra bu sürücülerin oranında büyük bir düşüş olması bekleniyor.

Denetim artık sizin elinizde!
12 Aralık 2012 Çarşamba 15:25 tarihinde eklendi, 1.002 kez okundu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü bu zamla da yetinmedi. Yeni bir uygulamaya adım attı. Trafik Müdürlüğü ve vatandaş artık elele çalışacak. Emniyet Şeridi ihlali yapan bir araç gören vatandaş bunu fotoğraflayıp Twitter üzerinden Trafik Kontrol Merkezi'ne ulaştırabilecek.
 
PLAKA OKUNUR OLMALI
 
Sosyal medyayı aktif bir biçimde kullanan İBB Trafik Kontrol Merkezi, vatandaşlardan emniyet şeridinin ihlal edenleri fotoğraflayıp Twitter'dan kendilerine göndermelerini istedi.
 
Böylece trafik polisininin olmadığını yerlerde de, denetim vatandaş tarafından yapılacak. Trafik Müdürlüğü fotoğraflarda emniyet şeridi ihlalinin tam gözükmesini ve plakanın da okunabilir olmasını istediğini belirtti. Vatandaşların gönderdiği fotoğrafları incelemeye alacak olan Trafik Kontrol Merkezi plakadan ceza kesip sürücünün adresine postalayacak.
 
İBB Trafik Kontrol Merkezi, ihlal fotoğraflarını Twitter'da @4444154'de gönderilmesini bekliyor.