Denetime takıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler meteorolojinin kar uyarılarını dikkate alarak ticari araçlarda kış lastiği denetimi yaptı.

Denetime takıldı
09 Aralık 2013 Pazartesi 17:51 tarihinde eklendi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yolcu ve yük taşımada kullanılan ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık'ta yürürlüğe girmesiyle birlikte trafik polisleri kış lastiği denetimlerine başladı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu yakası istikametinde yapılan denetimlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler görev yaptı. Trafik polisleri durdurdukları araçlarda kış nedeniyle ticari araçlarda zorunlu hale gelen kış lastiği ile araçlarda bulundurulması gereken takoz, zincir ve çeki halatı denetimi yaptılar. Yapılan kış denetimlerinde bazı ticari araçlar da kış lastiği olduğu görülürken bazı araçların ise kış lastiği takmadığı tespit edildi. Ekipler kış lastiği takmayan sürücüleri uyardı ancak ceza kesmedi.
 
"GEÇTİĞİMİZ SENE KIŞ AYLARINDA 7 BİN 108 ARACA CEZA KESİLDİ"
 
Uygulamalar sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Tülay Işık, denetimlerle amaçlarının kış koşullarında sürücüleri uyarmak olduğunu söyledi. Işık, "Bugün yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri uyarıyoruz ancak yarından itibaren ceza işlemler uygulanacak. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak 250 ekibimiz ve 150 çekicimiz olmak üzere toplamda bin 300 personel ile trafik denetlememizi yapacağız. Kış lastiği kullanmayan sürücülere 500 lira ceza kesilecek ve kış lastikleri takılıncaya kadar aracın trafiğe çıkmasına müsade etmeyeceğiz. Geçen sene kış aylarında yaptığımız denetimlerde toplam 7 bin 108 araç sürücüsüne ceza kestik. Bizim amacımız olası kazaların önüne geçmek ve yoğun kar yağışlarında İstanbul'da trafikte mağdur olmasını önlemektir. AKOM'da(Afet Koordinasyon Merkezi) bugün itibariyle kriz merkezimiz kuruldu" ifadelerini kullandı. 
 
FENERBAHÇELİ FUTBOLCU DENETİMDEN GEÇTİ
 
Öte yandan Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Bruno Alves de kış denetimine yakalandı. Kendi kullandığı özel aracıyla ekipler tarafından çevrilen Alves'in aracında görevli polisler denetim yaptı. Ehliyet ve ruhsatı da kontrol edilen Alves, gazetecilere "Herhangi bir sorun yok. Herşey yolunda" şeklinde açıklama yaptı.

DHA