Deniz Baykal, AVM yapımına tepki gösterdi

CHP eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, son zamanlarda AK Parti'li belediyelerin boş bulduğu araziye alışveriş merkezi (AVM) yapma alışkanlığına, kültür merkezi açılışıyla göndermede bulundu.

Deniz Baykal, AVM yapımına tepki gösterdi
15 Kasım 2014 Cumartesi 10:20 tarihinde eklendi.

CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut, Yıldıray Sapan ve Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile birlikte Manavgat Belediyesi'nin 36 bin metrekare alana yaptırdığı Atatürk Kültür Merkezi(AKM) açılışında, ranta yönelik şehirlerin siluetini bozan AVM yapılmasına tepki gösterdi.

CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in 36 bin dönüm arazisi bulunan yere, yer ile ilgili AVM projeleri olanların oyununu bozarak kültür merkezi yapmayı tercih ettiğinin altını çizen Baykal, "Bu kadar geniş bir arazide birilerinin ranta yönelik AVM projeleri olabilir. Ranta bağlı bir AVM kursak, onun rantını da birilerine sunsak diyenler olabilir. O rantı değerlendirme imkanı versek iyi olmaz mıydı diye düşüneler olabilir. Belkide onun projeleri yapıldı. Ne mutlu ki Manavgat'ta sosyal demokrat anlayışına sahip bir belediye başkanı var ki, bu yeri AVM yapma yerine Manavgat halkı adına ve gelecek kuşakların kullanması için bu kültür kompleksini yaptı. Kendisini tebrik ediyorum. " dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yaptığı konuşmasında, AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli üvey evlat muamelesi gösterilerek ötekileştirildiklerini söyledi. Büyükşehir Yasası altında Manavgat'ın değerlerinin bir bir elinden alındığını belirten Sözen, Manavgat ve Oymapınar barajlarının gelirlerinin AK Parti'li Akseki Belediyesi'ne verildiğini, CHP'li belediye meclisi üyeleriyle bu haksızlığa sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

Hangi partiden olursa olsun tüm belediye meclisi üyelerinin bu haksızlığa sessiz kalmaması gerektiğinin vurgulayan Sözen, "Manavgat'ın plajları Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilirken, su sporları gelirleri elinden alınırken, Manavgat ve Oymapınar barajlarının gelirleri AKP'li Akseki Belediyesi'ne devredilirken sessiz kalanları Manavgat halkı affetmeyecektir. Bunun hesabını mutlaka soracaktır. Önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, rüzgar nasıl eserse etsin biz diktik doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Doğruları ve uğradıkları haksızlıkları Manavgat halkına bir bir anlatmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı. 


CİHAN