"Deniz Baykal beni aldattı"

Ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, CHP'den istifa etme gerekçesinin, Deniz Baykal'ın tavırlarından kaynaklandığını söyledi.

Deniz Baykal beni aldattı
22 Şubat 2013 Cuma 09:18 tarihinde eklendi.

 

CNN Türk’te yayınlanan Aykırı Sorular programına katılarak açıklamalarda bulunan Yaşar Nuri Öztürk,şunları söyledi: 
 
“Deniz Bey beni aldattı, yalan söyledi. Son söylediği yalan; kongre öncesi (23-24 Ekim 2003 tarihinde gerçekleştirilen CHP Kurultayı’nı kast ediyor) Bülent Tanla ‘Genel Başkan sizinle görüşmek istiyor’ dedi; ‘Tamam’ dedim, odasına yukarıya çıktık. ‘Ben sizi Parti idaresinde görevlendirilecektim; birikimli, hukukçu bir insansınız; hayatın, mücadelenin içinden geliyorsunuz. Yalnız il başkanlarından itirazvari bir talep geldi, senin bu dönem dinlenmeni istiyorlar’ dedi Deniz Bey. ‘Bu doğru değil, bunun tam tersi doğru’ dedim. Pancar gibi oldu. Başladı, ıh mıh bir şeyler demeye, malum tavrıyla… Dedim ki; ‘Şu tırnağımın yarısı kadar samimiyetle halledilecek bir şeyi siz alışılmış çirkin siyasi numaralarla halletmeye kalktınız’.” 
 
‘BENIM MECLIS’TE KONUŞMAMAM IÇIN ERDOĞAN ILE ANLAŞMIŞ’ IDDIASI 
 
Öztürk, CHP’de bulunduğu süre boyunca Meclis kürsüsünden bir kere bile hitap etme imkanı bulamadığını, bunun nedeninin de Baykal’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile anlaşmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Öztürk, “Aylarca Anadolu’da talepler geliyor, ben de kalaycı çırağı değilim, ben de kafa taşıyorum. Talep şu; ‘Yaşar Nuri Öztürk, halkına en çok hitap eden adam Meclis kürsüsünde bir defa konuşmuyor, yatıyor mu? Ankara’da kumar mı oynuyor, ihale mi takip ediyor, nerede bu adam? Şimdi ben CHP’den istifa ettiğim güne kadar bir defa Meclis kürsüsüne çıkartılmadım, konuşturulmadım. Halbuki konuşmam gerektiren o kadar çok konu oldu ki. Recep Tayyip’e söz vermiş, söz almış. Orada anlaşmışlar; benim AKP’yi konuştuğum zaman bir numaralı adam olduğum düşünülmüş ve burada taahhütleşilmiş” diye konuştu. 
 
ERDOĞAN DIŞARI BAĞIMLI SIYASET YAPMASAYDI… 
 
Öztürk, CHP’den önce de siyasete girmesi için davetler aldığını; bunlardan birin de ‘çok saygı’ duyduğu Bülent Ecevit’ten geldiğini ancak reddettiğini söyledi. Recep Tayyip Erdoğan ile de tanışıklığı olduğunu söyleyen Öztürk, Erdoğan ile de siyaset yapmasının söz konusu olabileceğini ancak Erdoğan’ı “dışarı bağımlı siyaset yaptığı” için düşünmediğini söyledi.