Deniz Feneri davasında bir ilk

Savcı beraat istedi. Mahkeme Başkanı salondan görüntü alınmasına izin verdi

Deniz Feneri davasında bir ilk
16 Kasım 2012 Cuma 12:38 tarihinde eklendi, 1.135 kez okundu.

Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken ”resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkiyi kötüye kullanma” iddiasıyla soruşturmadan alınan Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkındaki davada savcılık makamı esas hakkındaki mütalaasında sanıkların beraatini talep etti.
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, Deniz Feneri e.V soruşturmasında görevden alınan savcıların davasıyla ilgili, ''Adalet mülkün temeli ise bu ayıplı davaların adalete uygun sonuçlanması gerekir'' dedi. 

     
Kemal Kılıçdaroğlu Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen Deniz Feneri e.V soruşturmasında görevden alınan savcıların davasını izledi. 
     
Kılıçdaroğlu, karar için duruşmaya verilen arada, gazetecilere yaptığı açıklamada, Deniz Feneri davasını bütün dünyanın bildiğini ileri sürdü. 
     
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Alman yargısı bunu yüzyılın soygunu olarak dillendirmişti. Davayı Türkiye'de soruşturan savcılar, yargının karşısına çıkarmıştır. Bugün 3 savcıyı dinledim. Karar öğleden sonra verilecek, büyük bir olasılıkla. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Artık Türkiye'de adalete kuşkuyla bakmayalım, bakmamalıyız. Adaletin tecelli ettiği bir devletin güçlü olabileceğine hepimiz inanıyoruz. Adalet mülkün temeli ise bu ayıplı davaların adalete uygun sonuçlanması gerekir'' diye konuştu. 
     
Oda TV davasına da değinmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu şunlar kaydetti: 
     
''Halkın bilgilendirilmesini öngören, haber peşinde koşan gazeteci arkadaşların uzun süredir tutuklu olmaları kamu vicdanını rahatsız ediyor. Bunlar birer gazeteci, ellerinde sadece kalemleri var. Onları tutuklamak, hapse atmak, uzun süre hapislerde bekletmek doğru değil. Demokrasi açısından bizim kabul edebileceğimiz bir uygulama değil. O davanın da hukuka uygun sonuçlanmasını bekliyoruz, tahliyeler bekliyoruz. Bu hem Türk kamuoyunu hem de dünya kamuoyunu rahatlatacaktır. Türkiye'ye bakış acısına değiştirecektir. Adalet elbette ki hepimizin aradığı, üzerine titrememiz gereken bir kavramdır. Bu kavramı yüceltmemiz gerekiyor. Yıpratmak bizim görevimiz değil olmamalı. Bunu yüceltecek olan da yargıçlardır ve onların verecekleri kararlardır.''