Deniz Feneri savcılarının kader günü

Deniz Feneri e.V soruşturmasında görevden alınan savcıların davasında, savcılık makamı sanıklar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ün beraatını istedi.

Deniz Feneri savcılarının kader günü
16 Kasım 2012 Cuma 10:31 tarihinde eklendi.

 

Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken ''resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkiyi kötüye kullanma'' iddiasıyla soruşturmadan alınan Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkındaki davada savcılık makamı esas hakkındaki mütalaasında sanıkların beraatini talep etti. 
     
Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin baktığı davanın Yargıtay Konferans Salonu'ndaki duruşmasına, sanıklar ve avukatlarıyla müdahil avukatları katıldı. Duruşmayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve bazı milletvekilleri izliyor. 
     
Sanık Nadi Türkaslan ve avukatının soruşturmanın genişletilmesi talebini değerlendiren mahkeme heyeti, dinlenmesi istenen tanıklar ile getirtilmesi talep edilen belgelerin dava konusu suçların dışında kaldığı ve bu hususların araştırılmasının davanın çözümüne bir katkısı bulunmayacağı gerekçesiyle talebi reddetti. 
     
Daha sonra esas hakkındaki mütalaasını okuyan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, sanıkların Deniz Feneri e.V bağlantılı davada, mahkeme kararının bir kısmını kapatarak ilgili yerlere göndermesine ilişkin, yapılan araştırmada suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek, sanıkların beraatını talep etti. 
     
Cumhuriyet Savcısı, söz konusu işlemde sahtecilik kastının bulunmadığının belgelerin durumundan açıkça görüldüğünü ifade etti. 
     
Duruşmada, sanıklar esas hakkındaki savunmalarını yapmaya başladı.