"Deniz Feneri'nden 80 bin aile yardım aldı"

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak, geçen yıl Deniz Feneri Derneği'nden 80 bin ailenin yardım aldığını, yurt içi ve dışında yapılan faaliyetlerle toplam 470 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırıldığını söyledi.

Deniz Fenerinden 80 bin aile yardım aldı
26 Şubat 2012 Pazar 15:51 tarihinde eklendi, 1.121 kez okundu.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Koçak, Muğla'daki dernek gönüllüleri ve bağışçılarının İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'ndaki toplantısına katıldı. Koçak, burada yaptığı konuşmada, ''Deniz Feneri Derneği'nin kayıtlarına göre derneğin 62 bin gönüllüsü bulunduğunu'' söyledi. 
    
Geçen yıl 10 bin yeni ailenin yardım almak için derneklerine başvurduğunu bildiren Koçak, ''2011'de Deniz Feneri Derneği'nden 80 bin aile yardım aldı. Ülke içi ve yurt dışında yapılan faaliyetlerle toplam 470 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırıldı. Şu an dernek kayıtlarımızda 560 bin aile var. Bu ailelerin bilgileri sürekli güncelleniyor. Yardıma ihtiyacı olan ailelerimize nakit, giysi, gıda, eğitim gibi çeşitli bağışlar yapılıyor'' diye konuştu. 
    
Derneğin ''bir milyondan fazla bağışçısı bulunduğunu'' ifade eden Koçak, toplantı için gittikleri her ilde bağışçılarını da davet ederek yapılan faaliyetleri onlarla paylaştıklarını ve derneğe olan güvenleri pekiştirdiklerini kaydetti. 
    
Filistin, Gazze, Somali, Sudan, ve Pakistan'da devam eden aktif projeleri olduğunu anlatan Koçak, ''Bu ülkelerde ve Türkiye'nin dört bir yanında kurban bağışlarımız oluyor. Tonlarca kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz'' dedi. 
    
İstanbul ve Ankara'da iki misafirhaneleri bulunduğunu kaydeden Koçak, 2011'de bu iki büyük şehirde 10 bin kişiye konaklama hizmeti verdiklerini belirtti. Hastaları için büyük şehirlere gelen ancak konaklama sıkıntısı çeken insanlara kapılarını açtıklarını söyleyen Koçak, ''Bu misafirhanelerde onları konaklatarak sıkıntı çekmeden hastalarıyla veya başka işleriyle uğraşmalarına yardımcı olduk. Ayrıca, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek de dağıtıldı'' diye konuştu. 
    
Geçen yıl 65 bin vatandaşı giyim yardımıyla sevindirdiklerini ifade eden Koçak, binlerce aileye gıda yardımı yapıldığını kaydetti. 2011 yılının bir önceki yıldan daha dolu geçtiğini bildiren Koçak, daha çok yardıma muhtaç insana ulaşıldığını, 2012 yılının da önceki yıla göre daha yoğun geçeceğini umut ettiklerini belirtti.