"Deniz Gezmiş Heykeli" eylemi

Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi bir grup, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bahçesine dikilen Deniz Gezmiş Heykeli'nin ortadan kaybolmasını protesto etti.

Deniz Gezmiş Heykeli eylemi
07 Mayıs 2013 Salı 23:59 tarihinde eklendi, 1.027 kez okundu.

Üniversite önüne gelen öğrenciler, heykelin yerine konana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belittiler.Fikir Kulüpleri Federasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bahçesine dikilen 3 metrelik Deniz Gezmiş heykeli ortadan kaybolunca öğrenciler sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

19.30 sıralarında Üniversite önüne gelen yaklaşık 100 kişi heykelin yerine konması için eylem yaptı. Ellerinde taşıdıkları "Heykel Hırsızı Rektör" "Deniz Gezmiş Onurumuzdur" yazılı dövizlerle üniversite yönetimini protesto ettiler. Bir süre şarkı söyleyerek bekleyen eylemcilerden iki temsilci üniversite yönetimi ile görüştü.

Görüşme sonrası arkadaşlarına açıklama yapan Utku Eroğlu "Rektör sürece dair olumlu bir açıklamada bulunmadı. Bizim çekincelerimiz var. Biz bu heykeli buraya yerleştiremeyiz dediler" diye konuştu.

Açıklamanın ardından yarın saat 13.00'da üniversite önünde eylem yapacaklarını söyleyen öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.


DHA