Deniz Gezmiş mezarı başında anıldı

1972'de idam edilen Deniz Gezmiş için çeşitli yerlerde anma programı gerçekleştirildi.

Deniz Gezmiş mezarı başında anıldı
06 Mayıs 2014 Salı 13:51 tarihinde eklendi, 1.304 kez okundu.
Ulucanlar Cezaevi'nde 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, ölümlerinin 42. yıl dönümünde mezarları başında anıldı. 
 
Sabah saatlerinde Karşıyaka Mezarlığı'na gelen, KESK, DİSK, 68'liler Dayanışma Derneği, Devrimci 78'liler Federasyonu, CHP Gençlik Kolları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu Gezmiş, Aslan ve İnan'ı mezarı başında andı. 
 
Deniz Gezmiş'in mezarı üzerine gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin resimleri de konularak çok sayıda karanfil bırakıldı. Bazı sivil toplum kuruluşları mezar başında açıklamalarda bulundu.
"Faşizme karşı omuz omuza, devrim şehitleri ölümsüzdür, bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları ile Karşıyaka Mezarlığı'na gelen vatandaşlar, mezar başında dua ederek gezide hayatını kaybedenleri de andı.
 
DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI DOLMABAHÇE'DE ANILDI
 
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 42. Yıldönümünde Dolmabahçe'de anıldı. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Amerikan 6. Filo Askerlerini denize attıkları yerde toplanan 68'liler Birliği Vakfı üyeleri ve onlara destek veren gruplar "Tam Bağımsız Türkiye" sloganları attı. Grup adına açıklamayı 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan yaptı. Targan, " 68 devrimci kuşağı, Faşizme, Emperyalizme ve her türlü gericiliğe karşı mücadelesini aslanlar gibi vermiştir" dedi. İşçi Partisi, CHP Fatih ve Beşiktaş örgütleri, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşüncü Derneğinin de destek verdiği anmada denize karanfiller atıldı. 
 
78'LİLERDEN AYRI ANMA
 
68'liler Birliği Vakfı'nın düzenlediği anma biter bitmez aynı yerde bu kez 78'liler Girişimi ayrı bir anma düzenledi. 78'liler Birliği Girişimi Başkanı Celalettin Can, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın devrimci olduğunu hatırlatarak, " Onlara başka maskeler giydirmeyin, onlar devrimciydiler" diye konuştu. 

DHA