Deniz korsanlarına kökten çözüm

Japon mühendisler, ticari gemileri deniz korsanlarının baskınlarından koruyacak özel bir hortum geliştirdi.

Deniz korsanlarına kökten çözüm
27 Nisan 2012 Cuma 13:27 tarihinde eklendi.

 

Ticari gemiler uluslararası sularda silah taşıma iznine sahip değil. Bu durum, otomatik tüfekler ve RPG ile gemilerine yanaşan deniz korsanlarına karşı çaresiz kalmalarına neden olabiliyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen Japonya’nın MTI ve Yokoi şirketleri, ticari gemileri korsanların baskınından koruyacak teknolojiyi sundu.
 
“Korsanlık Karşıtı Perde” olarak adlandırılan sistem, korsanların borda etmek için yanına yaklaştıkları gemiye çıkmalarını önleyecek. Geminin kenarlarından sarkıtılacak hortumlardan püskürtülecek tazyikli su, korsan teknelerini suyla doldurup batmalarına neden olacak, merdivenle geminin güvertesine tırmanmayı imkansız hale getirecek.
 
Korsan karşıtı perde, gemilerdeki itfaiye sistemini kullanacak ve yüksek basınçla deniz suyunu korsanların üzerine boşaltacak. Su sıkıntısı olmayan sistemin, bir korsan kayığını saniyede bir santim suyla doldurabileceği ifade edildi. Bu durumda korsanlar tekneleriyle batacak veya suya atlamak zorunda kalacak. Ya da mühendisler en azından böyle olmasını umuyor.
 
Ağırlıklara bağlı olan hortumlar, yüksek basınçta su püskürtürken kontrolden çıkmayacak. Böylece, bir ahtapotun kolları gibi geminin etrafını sararak gemiye yaklaşılmasını neredeyse imkansız kılacak.