Deniz kuşu havalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulacak deniz uçağı, Haliç ile Gemlik arasında deneme uçuşlarına devam ediyor.

Deniz kuşu havalandı
08 Mart 2013 Cuma 14:55 tarihinde eklendi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, test uçuşları kapsamında Gemlik’e gelen deniz uçağı ile Haliç’e gitti.
 
Geçtiğimiz yıl Haliç’ten Türkiye’nin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan SEABİRD Havayolları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan ile şirket pilotlarının Gemlik’te yaptıkları incelemenin ardından olumlu görüş bildirmesi üzerine başlatılan çalışmalar tamamlandı. İstanbul – Gemlik deniz uçağı seferlerinde Gemlik’teki yer hizmetlerinin verileceği limandaki binalar modernize edildi ve deniz uçağının yanaşacağı özel iskele yapıldı. Prosedürler devam ederken, diğer taraftan da test uçuşları başladı. Başkan Altepe, önceki gün başlayan test uçuşlarına bizzat katılarak, Gemlik’ten İstanbul’a gitti.
 
İstanbul’dan gelen uçağı, Gemlik Limanı’nda özel olarak hazırlanan iskelede karşılayan Başkan Altepe ve beraberindeki Gemlik Belediyesi Başkan Vekili Refik Yılmaz, uçakla gelen Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy’dan devam eden prosedürler hakkında bilgi aldı. Bursa’nın her açıdan ulaşılabilir bir kent olması amacıyla bu dönem ulaşım yelpazesini oldukça genişlettiklerini dile getiren Başkan Altepe, deniz uçağı seferleri ile İstanbul’a ulaşımı 15-20 dakikaya indirdiklerini söyledi. Günümüz rekabet koşullarında zamanla yarışan sanayicilerin artık dakikalar içinde İstanbul’un merkezinde olma imkanına kavuşacağını kaydeden Başkan Altepe, “İstanbul 14 milyona ulaşan nüfusu ile Bursa için de önemli bir fırsat. Bursa’yı İstanbulların gelip, dinlenebileceği, nefes alabileceği bir kent olarak planlıyoruz. Bunun için de öncelikle ulaşımın kolay olması gerekiyor. Mudanya’dan başlattığımız BUDO seferleri bu açıdan önemli eksiği giderdi. Deniz uçağı seferlerimiz ile iki kent arasındaki mesafeyi iyice kısalttık. Şimdiden Gemlik’e ve Bursa’mıza hayırlı olsun.” diye konuştu. Başkan Altepe, uçuşla ilgili resmi prosedürlerin tamamlanma aşamasına geldiğini, bir hafta sonra normal uçuşların başlayabileceğini sözlerine ekledi.
 
Gemlik Belediyesi Başkan Vekili Refik Yılmaz ise Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla Gemlik’in çehresinin her geçen gün değiştiğini belirterek, deniz uçağı seferlerinin de Gemlik’in marka değerine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Yılmaz, ilçeye yaptıkları katkılar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
 
Gemlik Liman Başkanı Serkan Canlı da deniz uçağı hizmeti için Başkan Altepe’ye teşekkür etti ve BUDO’yu Gemlik’te de görmek istediklerini söyledi.

CİHAN