Deniz Seki’ye Yüce Divan formülü!

Deniz Seki’nin avukatı Bülent Hayri Acar, Yüce Divan tarafından da kabul edilen “hukuka aykırı delil” savunması yapacak

Deniz Sekiye Yüce Divan formülü!
05 Nisan 2013 Cuma 09:52 tarihinde eklendi.

 

Ünlü şarkıcı Deniz Seki'nin "uyuşturucu ticareti yapma" suçundan aldığı cezanın Yargıtay aşamasında avukatı, 12 Eylül davasında yargılanan Kenen Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın da avukatı Bülent Hayri Acar oldu. Acar, Seki için, Yüce Divan tarafından da kabul edilen "hukuka aykırı delil" savunması yapacak. Seki’nin savunmasında FP’nin (Fazilet Partisi) kapatılma davasına da atıf var. 
 
JANDARMANIN İŞİ DEĞİL
 
Deniz Seki’nin “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan ceza aldığı davanın Yargıtay aşamasında Seki’nin avukatları Yüce Divan tarafından kabul edilen “hukuka aykırı delil” savunması yapacak. 12 Eylül davası sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın avukatlığını da yapan Bülent Hayri Acar ve avukat Mithat Başkale tarafından hazırlanan 68 sayfalık savunmada, Seki hakkında elde edilen tüm delillerin hukuka aykırı elde edildiği belirtilerek, mahkemenin mevcut delillerle karar vermesinin "mutlak bozma nedeni" olduğu belirtildi.
 
Savunmada, soruşturmanın her aşamasında yetkisiz olmasına rağmen Jandarmanın görev yaptığı belirtildi. 13.02.2009 tarihli 3 ayrı yerle ilgili arama ve el koyma işlemlerini Selçuk Çelik isimli kıdemli çavuş tarafından yapıldığı kaydedilen savunmada, "Kolluğun tek başına savcı denetimi olmadan arama işlemi yapmak ve tutanak düzenleme yetkisi yoktur" denildi. Ayrıca İstanbul'da yapılan aramalarda Emniyet'in görevli olduğu belirtilen savunmada, aramaların yok hükmünde ve "keyfi" olduğu vurgulandı.
 
DİNLEME DE JANDARMADAN
 
Bunlarla birlikte aramalarda Jandarmanın topladığı delillerin, alınan ekspertiz raporunun, Seki ile diğer şüpheli ve tanıkların ifadesinin Jandarmanın yetkisiz olması nedeniyle yok hükmünde olduğu belirtildi. Savunmada, Seki'nin cezalandırılması kararında esas alınan tapelerle ilgili ise, "yetkisi olmadığı hale Jandarma tarafından toplandığı" belirtilerek, tapelerin geçersiz sayılması gerektiği ve savcı bulunmadığı için elde edilen tüm delillerin "hukuka aykırı olduğu ve karara esas alınmaması gerektiği" vurgulandı.
 
Savunmada, iddianame ve kararda Seki'nin uyuşturucu sattığına dair herhangi bir delil sunulmadığı, tape kayıtlarında istenilen uyuşturucunun verilip verilmediğine dair ispat olmadığı belirtilerek, bu durumun kararı "bozma nedeni" olduğu da belirtildi.
 
FAZİLET PARTİSİ ÖRNEĞİ
 
Seki’nin savunmasında FP’nin (Fazilet Partisi) kapatılma davasına da atıfta bulunulurken, “Anayasa Mahkemesi’nin FP’nin kapatılmasına ilişkin kararında hukuka aykırı yolla elde edilen delillerin hiçbir şekilde karara esas alınamayacağı, bunlar sonucunda elde edilen tüm delillerin de yine hukuka aykırı delilin uzak etkisi kapsamında hukuka aykırı olarak kabul edilmesi gerekir denilmiştir” ifadesi kullanıldı.
 
Savunmada, Seki’nin yargılanma sürecinde AİHM kriterlerinin uygulanmadığı ve “adil yargılama hakkının çiğnendiği" belirtilerek, bunun Yargıtayca göz önüne alınması gerektiğine de dikkat çekildi.

Vatan Gazetesi