Denizbank'a sürpriz talip

Satış sürecinde olan Deniz Bank'ın Katar National Bank ile olan flörtü uzarken talipler listesine Türkiye'nin yakından tanıdığı bir banka girdi.

Denizbanka sürpriz talip
09 Mart 2012 Cuma 16:07 tarihinde eklendi, 1.490 kez okundu.

 

Türkiye’nin dördüncü büyük bankası Yapı Kredi’nin ortağı UniCredit satış masasında olan Dexia’nın Türkiye iştiraki, DenizBank ile ilgilendiğini açıkladı.
 
UniCredit CEO’su Federico Ghizzoni yaptığı açıklamada, DenizBank’ın tek talibi Katar National Bank’ın (QNB) süreçten çekilmesi halinde Deniz Bank ile ilgileneceklerini kaydetti.
 
Ghizzoni yaptığı değerlendirmede, DenizBank’ın ilk satışa çıktığı süreçte konu ile fazla ilgilenemediklerini kendi iç sıkıntıları haletliklerini belirtirken bu aşamada tek teklif veren QNB ile sürecin belli olmasını beklediklerini söyledi. Ghizzoni yaptığı açıklamada, "DenizBank tekrar piyasaya gelir ise neler yapabileceğimez bakarız" diye konuştu.
 
UniCredit CEO’su Türkiye’nin UniCredit’ın odaklandığı dört Avrupa ülkesinden biri olduğunu belirtti. Ghizzoni , Türkiye dışında birleşme satın alma adın yakında takip ettikleri ülkelerin Polonya Rusya Çek Cumhuriyeti olduğunu kaydetti.
 
Denizbank’ın satışı sürecinde ilk etapta Rus Sberbank ve HSBC’nin talipler arasında adı geçmişti. Listeye QAB’ın da katılması ile ciddi bir rekabet yaşanacağı düşünülürken ilk fire Rusya’dan oldu. Sberbank Denizbank’a ilgisini yitirdiğini açıkladı. Yeni yıla birlikte 12 Ocak’ta HSBC’nin fiyatın fazla olduğunu söyleyerek çekildi. Geriye bir tek QNB kalırken henüz bir aşama kaydedilememesi soru işaretlerine neden oluyor. QNB’tan konuya dair, fiyatın yüksek olduğu yönünde açıklamalar da sürecin sağlamlığının sorgulanmasına neden oluyor.
 
Daho Merkezli QNB DenizBank’ın 2.1 milyar dolar olan defter değerinden 1 ila 1.2 kat fazla ödemeye hazır fakat Dexia 1.5 katına yakın bir rakam talep ediyor.
 
En son konuya dair bugün BDDK Başkanı Tevfik Bilgin satış sürecinin uzamasının olumsuz etkilerine karşı uyarıda bulundu. (The Lira)