Denizbank'ın satışına onay

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Denizbank AŞ hisselerinin yüzde 99,85'inin Sberbank Rossii'ye (Sberbank) devrine izin verdi.

Denizbankın satışına onay
13 Eylül 2012 Perşembe 19:34 tarihinde eklendi, 1.049 kez okundu.

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) internet sitesinde yer alan Kurul kararına göre, Rusya Federasyonu'nda mukim Sberbank'ın, Denizbank AŞ hisselerinin yüzde 99,85'ini devralabilmek için Kuruma yaptığı izin başvurusuna ilişkin olarak, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan inceleme ve değerlendirme sonuçlandı. Kararda, ''Denizbank'taki Dexia SA/NV'nin dolaylı ve Dexia Participation Belgique SA'nın ise doğrudan paylarının yüzde 0'a gerileyerek payının kalmaması'' sonucunu doğuran, ''Banka hisselerinin yüzde 99,85'inin doğrudan Sberbank'a devrine ve bu işlem sonucunda Rusya Federasyonu Merkez Bankası'nın Banka hisselerinin yüzde 57,49'una dolaylı olarak sahip olmasına'' izin verildiği belirtildi. 
     
Kurul, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca Sberbank'ın Deniz Faktoring AŞ ve Deniz Finansal Kiralama AŞ'de dolaylı olarak pay sahibi olmasına izin verilmesine de karar verdi.