Denizde erkek cesedi bulundu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi Darboğaz Mevkisi'nde deniz kıyısında kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Cesedin yabancı uyruklu bir kişiye ait olabileceği tahmin ediliyor.

Denizde erkek cesedi bulundu
29 Ocak 2015 Perşembe 17:26 tarihinde eklendi.
Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi Gemile Koyu'ndan tekneyle denize açılan balıkçı Halil Çırpan, saat 13.00 sıralarında Darboğaz Mevkii'nde kıyıya vurmuş erkek cesedi gördü. Çırpan'ın ihbarı üzerine olay yerine önce jandarma, ardından Fethiye Cumhuriyet Savcısı Mesut Gürhan geldi. Uzun süre suda kaldığı tahmin edilen 1.65 boylarında ve 50 yaşlarındaki cesedin üzerindeki siyah pantolon, kahverengi içlik ve siyah ayakkabılar jandarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Çekik gözlü olduğu görülen ve yabancı uyruklu olduğu tahmin edilen cesedin üzerinden kimlik çıkmadı.
 
Açık denizden kıyıya vurmuş olabileceği tahmin edilen ceset, incelemenin ardından kıyıya yanaştırılan balıkçı teknesine alındı. Buradan Gemile Koyu'na götürülen ceset daha sonra otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
 
Fethiye Cumhuriyet Savcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatırken, cesedin bir kaçağa ait olma ihtimaline karşı jandarmanın bölgede başka ceset olup olmadığına ilişkin çalışması sürüyor.
 
Cesedi bularak jandarmaya haber veren Halil Çırpan, balık avlamak için geldiği Darboğaz Mevkii'nde kötü bir manzarayla karşılaştığını söyledi. Cesede hiç yakından bakmadığını anlatan Çırpan, şahsın kimliğine ilişkin bilgisi olmadığını kaydetti.
 
Kayaköy Mahallesi Muhtarı Metin Ekiz ise mahallede kayıp şahıs olmadığını belirterek, cesedin açık denizden kıyıya sürüklenmiş olabileceğini söyledi.