Denizden angus çıktı!

Kaçarak denize düşen Angus cinsi iki büyükbaş hayvandan biri vinçle denizden çıkartıldı, diğeri ise yaklaşık 6 saat süren kovalamada uyuşturucu iğneler de fayda etmeyince vuruldu.

Denizden angus çıktı!
29 Mayıs 2011 Pazar 19:32 tarihinde eklendi, 1.731 kez okundu.

 

Gölcük'ün Sepetlipınar Mahallesi'nde saat 11.00 sıralarında, bir çiftlikten İstanbul'daki mezbahaneye götürülecek olan angus cinsi büyükbaş hayvanlar kamyonlara yüklenmeye başlandı.
 
Bu sırada kaçan 2 angusu, çiftlik sahibi Hayrettin Sevinç ve vatandaşlar yakalamaya çalıştı, ancak başarılı olunmayınca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verildi.
 
İtfaiye ekipleri ve çiftlik görevlilerince kovalanan anguslar, Kocaeli Serbest Bölge mevkisinde denize düştü.
 
İtfaiye ekipleri tarafından botlarla denizde sıkıştırılan anguslardan biri kıyıya doğru getirilerek vinçle denizden çıkartıldı.
 
Yaklaşık 200 metre denize açılan diğer angus ise bir süre sonra kıyıya çıkarak kaçmaya devam etti. Çiftlik çalışanları ile itfaiye ekiplerince yakalanmaya çalışılan angusa, havalı tabancayla 2 adet uyuşturucu iğne sıkıldı. Buna rağmen kaçmaya devam eden angus, Sepetlipınar Mahallesi'nde bazı evlerin bahçesine girdi.
 
Önüne çıkan vatandaşları da kovalayan angus, saat 17.00 sıralarında Dost Sokak'ta Hayrettin Sevinç tarafından av tüfeğiyle vuruldu. Kanlar içinde yere düşen angus, çiftlik çalışanlarından Şaban Turan tarafından bıçakla kesildi.