Denizli Başsavcısı Alkan dualarla uğurlandı

Kolon kanseri tedavisi gördüğü Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde dün 47 yaşında hayatını kaybeden Denizli Başsavcısı İsmail Alkan için adliyede resmi tören düzenlendi.

Denizli Başsavcısı Alkan dualarla uğurlandı
17 Nisan 2014 Perşembe 13:05 tarihinde eklendi.

Törene Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı ve 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, eşi Hüsniye Alkan, çocukları Alperen, Kürşat ve Dilşat Alkan ile ailenin yakınları, Denizli ve çevre illerden yargı temsilcileri katıldı.

Başsavcı Vekili Muhammet Savran, törende yaptığı konuşmada Alkan’ın içi dışı bir, dürüst ve sadık bir dost olduğunu söyledi. Savran, “Dünyada ve ahirette kefiliz, şahidiz. Sayın Başsavcım, mekânınız cennet olsun." dedi. İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından dua edilen törende Türk bayrağına sarılı tabut, polis tören mangasınca taşındı. Başsavcısı Alkan’ın vasiyeti üzerine tabut taşınması esnasında alkışlanmadı, sadece tekbir getirildi. Vali Demir'in, Alkan'ın ailesine taziye dileğinde bulunurken gözyaşlarına hâkim olamadığı gözlendi.

İsmail Alkan'ın cenazesinin, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yarın öğle vakti kılınacak namazın ardından Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Demirli köyünde toprağa verileceği bildirildi. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 2011'de Denizli'ye atanan Alkan, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 21 Ocak 2014 tarihli kararnamesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na tayin edilmiş ancak sağlık durumu sebebiyle atama durdurulmuştu. Alkan, evli ve üç çocuk babasıydı.


CİHAN