Denizli Belediyesi 137 yaşında

Denizli Belediyesi, 137. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Denizli Belediyesi 137 yaşında
30 Ekim 2013 Çarşamba 18:20 tarihinde eklendi.

Denizli Belediyesi önünde düzenlenen törene Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Belediyesi eski başkanları, daire müdürleri ile belediye çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Zolan, beraberindeki belediye eski başkanları ile Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Denizli Belediyesi'nin hizmet anlayışıyla yurtiçinde ve yurtdışında birçok belediyeye örnek olduğunu ifade eden Zolan, "1876 yılında kurulan ve bugün kuruluşunun 137'nci yılını kutladığımız Denizli Belediyesi hizmet kalitesini sürekli arttırarak Türkiye'nin en seçkin belediyeleri arasında yerini almıştır.

137 yıl boyunca ilimizin her türlü ihtiyacını karşılayan, alın terini bu topraklara akıtan tüm Belediye Başkanlarımıza Teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan Başkanlarımızı da rahmet ile anıyorum. Denizli Belediyesi çatısı altında her kim bu millete hizmet etmişse Allah ondan razı olsun." dedi.

"DENİZLİ BÜYÜK KÖY OLMAKTAN ÇIKIP BÜYÜK ŞEHİR HALİNE GELDİ"

Belediyelerinin insan odaklı yönetim anlayışında olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Kurulduğumuz ilk yıllarda mütevazı bir belediye yapısı ve sınırlı bir hizmet anlayışı varken bugün çok yol kat edildi ve hizmet anlayışı da değişti. Gelinen noktada kentin her köşesinde belediyeyi görürsünüz.

Bugün Denizli'de yaşamak ayrıcalıksa bunda herkesin emeği var. 137 yılda binlerce insanımız, belediye çatısı altında Denizlimiz için emek harcamıştır. Atatürk Denizli'ye geldiğinde ‘Denizli büyük bir köy’ demişti. Şuan gelinen noktaya baktığımızda alt ve üst yapılarıyla, park ve bahçeleri ile yapılan yatırımları ile çehresi değişen Denizli Büyük köy olmaktan çıkıp Büyükşehir haline gelmiştir.

Büyük Şehir olmanın yanı sıra yaptığı başarılı çalışmalar ve projeler ile diğer illere örnek olmuştur. Büyük şehir ile sınırları genişleyecek olan Denizli Belediyesi 18 ilçe olmak üzere 20 belediye ile hizmet üretmeye devam edecektir. Belediyelerin görevi sadece alt ve üst yapı yapmak değildir.

Kültür ve sanatla ilgili sosyal çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız Denizli’yi en temiz, en yaşanabilir ve en huzurlu kent haline getirmek." diye konuştu. Yapılan konuşmaların akabinde hayatını kaybeden Denizli Belediyesi eski başkanlarının mezarları ziyaret edildi.


CİHAN