Denizli Belediyesi, şehit yakınlarını ağırladı

Denizli belediye Başkanı AK Pati'li Osman Zolan, 41 ilden gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyesi 135 kişiyi üç gün boyunca Pamukkale'de ağırladı. Başkan Zolan, "Şehitlerimizin yakınlarıyla gazilerimiz baştacımız" dedi.

19 Ocak 2014 Pazar 19:04 tarihinde eklendi.
 
 
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, şube başkanları toplantısını belediyenin evsahipliğinde Denizli'de gerçekleştirdi.

41 ilden gelen 135 kişi arasında Türkiye'nin birçok yerinden gelen derneğin şube başkanları, yöneticileri ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Gazi Taner Uran da yer aldı. Bir yerel yönetimin evsahipliğinde gerçekleştirilen ilk şube başkanları toplantısı olma özelliğini taşıyan organizasyonda gaziler ve şehit yakınları 3 gün boyunca, hem birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu hem de Denizli'yi gezme olanağına kavuştu.
 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gaziler ve şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi. Zolan, Rıchmond Otel'deki yemekte yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
 
"Şehit aileleri bizlerin baş tacıdır. Sizler en sevdiklerinizi en yakınlarınızı vatan için bu topraklara verdiniz. Sizler bizim için çok değerlisiniz ve gözbebeğimiz gibi bakmamız gereken kişilersiniz. Gazilerimizin de bizde yeri apayrıdır. Vatan için canlarınızı vermeye cephelere gittiniz, vücudunuzun parçalarını bıraktınız. Sizler, canı pahasına çocuklarınızı cephelere gönderdiniz, kendinizi cepheye sürdünüz.

Bu canlar bu kanlar boşa gitmiyor. Bizler gerek gazilerimize gerekse şehitlerimizin yakınlarına çok önem veriyoruz. Vatana hizmet etmiş, canını kanını vermiş siz değerli kardeşlerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Ecdadımız bizlere bu vatanı emanet etti.

Biz de daha çok çalışarak ülkemizi daha güzel yerlere taşıyacağız. Vatanımıza her zaman sahip çıkacağız. Bizlere verilen emanetlerimize bayrağımıza vatanımıza sahip çıkarsak gazilerimizin ve şehitlerimizin ruhları şad olacaktır. Allah bizlere vatanına sahip çıkan, ülkesini daha iyiye götürecek kişilerden olmayı nasip eylesin. Denizli'mizde sizleri ağırlamaktan onur duyduk."
 
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Gazi Taner Uran ise, Türkiye'de ilk kez bir yerel yönetimin ev sahipliğinde toplantı yaptıklarını belirtip, şehit yakınları ve gaziler adına Başkan Zolan'a plaket verdi.

DHA